Nyheter

Hästarna i WikingTryck Derby Day Sprint

Publicerad
WikingTryck Derby Day Sprint på Jägersro Galopp på söndag är till för de hästar som inte kommer till sin rätt över den krävande Derbydistansen. Här springer man bara hälften så långt som i Svenskt Derby och då blir tempot stentufft hela vägen.
Nocentsinkentucky_215
Nocentsinkentucky och Elione Chaves vinner på Jägersro Galopp i maj. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Det här är en relativt ny löpning under Derbydagen. I varje kull visar sig ett antal hästar vara bättre lämpade över sprinterdistanser och lita på att det kommer att gå undan under de 1200 meter som racet pågår.

En av kulltopparna väljer att gå ut i den här sprintlöpningen då tränare Francisco Castro menar att det är den bästa distansen för 1 Nocentsinkentucky (e Goldencents) och mycket tyder på att han har rätt. Fyra segrar har tagits över 1200 meter på Jägersro och även om andraplatsen i Voterlöpning var mer än godkänd torde den snabbe amerikanaren mer komma till sin rätt här. Redan som tvååring gick han goda 1.12,4 över distansen. Det är dock inte bara att ställa ut skorna.

2 Gulfstream Tiger (e Elusive Quality) är en annan vindsnabb amerikanare och Lennart Jr Reuterskiöld har knappast gett upp på förhand. Gulfstream Tiger är obesegrad på hemmabanan och har fyra raka segrar i år. Oliver Wilson har ridit vid årets vinster och är mannen som ska försöka ordna ett “staket” i resultatraden.

Stallkamraten 3 Mountain (e Eishin Dunkirk) var bara en längd efter Gulfstream Tiger vid senaste mötet och Jacob Johansen kan mycket väl vända på den formen.

5 Dane Bell (e Kodiac) har några kilon att finna, men trivs ypperligt över distansen.

7 Camaluna (e Camacho) är den enda i Lennart Jr Reuterskiölds kvartett som fortfarande är maiden. Hon slår ur underläge, men blir bättre och bättre.

4 Outragusandangerus (e Summer Front) segrade i Derby Juvenile ifjol, men har inte segrat sedan dess. Floppen i Derby Trial kan hänföras till distansen, över dagens 1200 meter tryter inte orken för den av Roy Arne Kvisla tränade valacken.

6 Tristan Torkdahl (e Mizzen Mast) är fältets fjärde amerikanare. Bent Olsen tränar Tristan Torkdahl som fortfarande är maiden efter tio starter. Det ser omöjligt ut på pappret, men formen ser ut att vara på väg uppåt.