Nyheter

Har Paul Fitzsimons en Joker i jakten på jackpot-stålarna på V64?

Publicerad
Paul Fitzsimons startar två hästar på Jägersro i morgon, i samma lopp, och vi har klart bäst feeling för Joker Face som har lopp i kroppen. Paul låter uppåt på honom vilket naturligtvis är glädjande, men vill på intet sätt "dissa" stallkamraten Powerpoint.
– Hon kommer vara ordentligt framsatt till det här racet, är tränarens kommentar.
Joker_Face_896
Joker Face slår Two Eyed Jack och Amon Ra på Jägersro 2018 Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Unghäststjärnan Joker Face (V64-5) fick vida spår i årsdebuten och höll fullt godkänt som trea under tpppvikt. Hur ser du på morgondagens uppgift?

Joker Face gav jag fel ridorder senast. Han har faktiskt bara vunnit från front. Formen är strålande - jag red honom idag och det känns som en häst mellan formtal 83 och 86. Det måste klaffa och jag är såklart bekymrad över startspåret - kan han verkligen, och hur mycket kostar det att gå för ledningen? Joker Face är en riktigt bra häst och det är klart jag tror på chans, säger Paul Fitzsimons.

Fuxiga stoet Powerpoint (V64-5) gjorde första starten i din regi senast och var väl inte riktigt godkänd? Hur ser du på söndagens uppgift?

Powerpoint behövde verkligen det där loppet och kommer vara ordentligt framsatt till det här racet. Distansen är inget bekymmer som det känns och jag tycker hon är lite undervärderad av handicappern. Som hon känns i träningen och som hon ser ut i kroppen tror jag faktiskt att hon kan vara en rolig outsider, kommenterar Fitzsimons.