Nyheter

Hans-Inge Larsen intervjuad om Derbyhelgen

Publicerad
Hans-Inge Larsen sadlar ut några intressanta starthästar på lördag och söndag. Det är goda chanser på flera av stallets hästar och vi passade på att intervjua Hans-Inge.
Hans-Inge002-X
Kan Hans-Inge Larsen tränade Mr Oban vara en vinnare på lördag? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

På lördag i lopp 9 startar Mr Oban (e. Lilbourne Lad) som har ett väldigt bra facit på Klampenborg. Han har gjort sju starter och vunnit tre. Som mest har han varit slagen med 3 1/2 längd. Vad tror du om chansen med Mr Oban?

- Jag tycker han gör det bra i varje start. Han är lite för högt värderad av handicappern. Jag upplever att han står ett eller två kilo fel för att kunna vinna.  Mr Oban trivs väldigt bra på Klampenborgs bana. Han kommer säkert göra en bra insats och inte vara långt efter vinnaren i loppet meddelar Hans-inge Larsen

På söndag har Hans-Inge två startande det är Zacapa (lopp 3) och Crafty Exit (lopp 12).

Hur går tankarna kring Zacapa (e.Majestic Missile)

-Han är pigg och fräsch. Han har inte bjudit till i sina starter på slutet när jag trott på honom. Vi testar en ny bana och hoppas att det ger ett bra resultat. Med tanke på de senaste loppen så är det bara en outsider. Skulle han leva upp till det han kan, ja då vinner han det här loppet berättar Hans-Inge.

I dagens sista lopp startar Hans-Inge  Crafty Exit (e.Mastercraftsman) som sjunkit en hel del i handicap på slutet.

-Han har gått bra på dirt och lång distans, så nu provar vi 2400 meter på gräset. Hade det varit kortare, som till exempel 1800 mete,r hade jag varit mer säker på en riktigt bra insats. Från det här handicaptalet ska han kunna vara med där framme och fungerar bara distansen och banan så... Det blir spännande att se avslutar en förhoppningsfull Hans-Inge Larsen