Nyheter

Hans-Inge Larsen om sina (fyra) V4-hästar på Jägersro

Publicerad
Hans-Inge Larsen har fyra hästar till start på onsdagens lunchtävlingar på Jägersro. Vi ringde upp malmötränaren för en statusrapport och det är både ris och ros som delges.
Grey_Ascension_024
Ännu en seger för Grey Ascension? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

I den första V4-avdelningen sadlar du ut Miss Chocolate. Hon har varit lite seg i årets starter?

Miss Chocolate är alltid trög att få igång efter vila, men hon tränar i vart fall okey nu. Distansen är dock i kortaste laget och innerspår är ingen fördel - hon riskerar att komma fel på det. Det finns kapacitet, men för mig är hon svårbedömd, säger Hans-Inge Larsen.

Mr Bono (V4-2) var långt slagen senast. Varför?

Mr Bono var direkt bortriden senast - bara att glömma det loppet, han kan mycket mer. Jag tror på bra vinstchans med Jacob Johansen i sadeln, säger Hans-Inge Larsen.

Grey Ascension (V4-3) var lite blek senast?

Grey Ascension var ju bara dålig i Göteborg senast, men det skyller jag på banan. Hon tränar på fint och det är ingen fara med formen. Det var länge sedan hon startade på distansen, men jag ser det här som ett spännande test, informerar Hans-Inge Larsen.

Och vad säger du om Hills And Dales i V4-avslutningen?

Hills And Dales såg mycket bra ut senast, men fick ett rejält stopp och så var den dagen förstörd - tycker ändå att det var ett fall framåt. Han har bra fart och står billigt inne i loppet, men lottades tyvärr till ett iskallt startspår. Jag kanske inte tror på vinst, men en bra insats lär min häst svara för, avslutar Hans-Inge Larsen.