Nyheter

Hans-Inge Larsen om onsdagens starthästar i Malmö

Publicerad
Fem starthästar varav fyra på V4-spelet - det är det som gäller för Hans-Inge Larsen på Jägersro i morgon. Vi har störst tro på Mr Bono i V4-3, men även lite feeling för övriga hästar i banprogrammet.
Grey_Ascension_0248_v2QcHR
Grey Ascension - alltid på en onsdag! Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

I den inledande V4-avdelningen blir Grey Ascension hårt betrodd. Vad säger du om henne?

Grey Ascension vann på bra sätt senast - detta utrustad med sidoludd, men känslan är att den utrustningsdetaljen inte hade någon större betydelse. Det handlar mest om att hon prickar starten och får känna sig stark. Grey Ascension lär passa med Jacob Johansen, men å andra sidan höjdes hon ju två kilo i handicap. Med klaff kan det bli seger, men jag är inte överoptimistisk precis, säger Hans-Inge Larsen.

Treårige Mr Bono (V4-3) står enligt oss ruskigt billigt till. Kommentar?

Mr Bono gjorde det helt okej näst senast, men nu sist i Göteborg var jag lite besviken på honom. Det är en stor och tung häst som ännu inte riktigt orkar med sin kropp. Han visar fin klass i träningen, men som det känns saknas det fortsatt lite i honom. Om Mr Bono gör om prestationen från den  näst senaste starten kan han dock vinna loppet, säger Hans-Inge Larsen.

Primacor och Miss Chocolate i V4-avslutningen då? Allt väl där?

Primacor var direkt bortriden i första starten för mig senast - bara glöm loppet. Startspåret är fint och jag tror han kommer göra en fin insats. Hur långt det räcker har jag dock svårt att bedöma, säger Hans-Inge Larsen.

Miss Chocolate har fin form. Vi stryker ett streck över den senaste insatsen. Hon har droppat i handicap och jag tycker hon står trevligt till den här dagen. Miss Chocolate kan vinna det här, säger Hans-Inge Larsen.

Tvååriga Columbia (lopp 5) har väl gjort det okej så här långt?

Columbia nöter på, men fortsätter att lära sig. Hon ska ha längre distans på sikt så här vill jag mest att hon sköter sig. Jag begär inte att hon ska slå någon av sina konkurrenter som verkar vara av hög klass, säger Hans-Inge Larsen.