Nyheter

Hans-Inge Larsen låter uppåt på sina V64-hästar

Publicerad
Det vankas söndagstävlingar på Jägersro och dessa är som brukligt är kryddade med en spännande V64-omgång som känns öppen på förhand. Vi tog ett snack med Hans-Inge Larsen, en av "inventarierna" på Malmövovalen - och han låter ganska positiv på samtliga fem hästar.
Hans-Inge00
Hans-Inge Larsen och Lilla Torg i vinnarcirkeln. Foto: Elina Björklund/Galopptips.se

Hej Hans-Inge. Hur är läget?

– Man lämpar på. Hästarna mår bra överlag och det gör jag också, säger Hans-Inge.

Och på söndag sadlar du ut fem stycken hästar på V64-spelet. Vi tar det från början. I den inledande V64-avdelningen debuterar du treårige Surreal Star (e. Pistachio)

Surreal Star är en fin typ av häst, men samtidigt har det varit en del problem med honom.Han har vid ett par tillfällen faktiskt tvärstannat i jobb! Nu skötte han sig bra i kvalet så jag hoppas han fungerar i lopp också. Han har bra fart och ska ses som en outsider, informerar Hans-Inge Larsen.

Två hästar ut i V64-2. Vem är bäst av Lilla Torg och Grey Ascension?

Lilla Torg är den bäste av mina två - i vart fall om man ser till ren kapacitet. Han var mycket sjuk i fjol, men jobbar nu fint och är redo för start. Distansen är den rätta och jag oroar mig inte för startspåret, säger Hans-Inge Larsen.

Grey Ascension har lopp i kroppen och kanske lite mer framme i formen så att säga. Hon fick lägga en onödigt lång speed i comebacken senast, men höll med tanke på det bra som trea. Hon kan vinna det här loppet, säger Hans-Inge Larsen.

Broughton Story i V64-5?

Broughton Story hoppade ut snett ur startboxarna senast, men gick sedan ett fint lopp i skymundan. Han är bättre med loppet i kroppen och står ganska billigt inne i loppet. Han är inte helt borta ur segerdiskussionen, berättar Hans-Inge Larsen.

Och så avslutar vi med Miss Chocolate som gör årsdebut i vad vi anser vara ett av det bästa Silverlopp som ridits. Kommentar tack!

Miss Chocolate möter stentufft motstånd och har ett ganska tufft viktläge. Hon har dock bra form och jag är helnöjd med startspåret. Vi kommer testa en bit för front - en position hon vunnit ifrån, men det får ju inte bli något toktempo på loppet. Då får vi ta “plan B”. Jag gillar Miss Chocolate och känner mig absolut inte slagen på förhand även om motståndet håller hög klass över lag, avslutar Hans-Inge Larsen.