Nyheter

Hans-Inge Larsen inför säsongsavslutningen på hemmabanan

Publicerad
Hemmatränaren Hans-Inge Larsen står numera med sina hästar på en egen gård utanför banan och passerade under året över 30 miljoner insprunget i tränarkarriären. Segerprocenten 2022 är 16 och det är bra siffror. På söndag startar stallet fem hästar, fördelade på tre lopp. Blir det några nya segrar på Jägersro Galopps sista tävlingsdag för året? Det är inte omöjligt på något sätt. Vi har pratat med den framgångsrika tränaren.
kx6ysci2glyfafomdt3
Stella Grande (utvändigt) slår stallkamraten Primacor (i blått och gult). Nu möts de igen. Blir det en ny dubbelseger för Hans-Inge Larsens stall? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Hästarna redovisas i tur och ordning nedan. 

V64-3 / V4-1

2 Spoonful Of Sugar var jag nöjd med senast. Jag hoppas på en framskjuten placering igen med henne. 

6 Golden Treasure har jag ingen tilltro till. Han gör sin sista start på söndag om han går som jag tror. 

V64-5 / V4-3 / V3-1 / LD-1

–3 Primacor fick gå i ledningen senast i det falska loppet (se också Stella Grande), men det var inte så mycket att göra och han gillar inte att gå i där. Han gjorde ett helt godkänt lopp ändå så det var inget att säga om det så jag tror formen är där fortfarande. Han står bra till på talet, tycket jag. Rätt som det är så går han och han kan slå till när man minst anar det.

–7 Stella Grande har gjort det bra hela säsongen. Blir det inte en sådan falsk löpning som senast, då det var underpace och hon blev riktigt tempotorsk, så tror jag att hon kan vara med där framme igen. 

V64-6 / V4-4 / V3-2 / LD-2

3 Credit Card tror jag att distansen ska gynna och vara bättre för. Om man tittar på senaste loppet gick hon jättebra och avslutade kolossalt bra. Det är rätt bra hästar med i loppet med form. Jag vill sträcka mig till att hon är en outsider, avslutar Hans-Inge Larsen.