Nyheter

Hans-Inge Larsen har fyllt på i stallet och startar upp på söndag

Publicerad
Han är en riktig tränarveteran med massor av rutin och kunskap – Hans-Inge Larsen. Han blev proffstränare redan 1986 och har nu varit tränare i över 35 år. Hans hästar har under årens lopp sprungit in mer än 30 miljoner kronor. Han har till och med hunnit med att vara tränare ett år i Nederländerna, men det är en annan historia. På söndag startar en duo upp säsongen för stallet som ser intressantare ut än på många år med 15 hästar på träningslistan och ett väldigt intressant nyförvärv.
t6p8dfiakhjxtpzryhx
Jacob Johansen lotsade Grey Ascension till seger på vårpremiären 2022. Tränaren och i det här fallet ägaren Hans-Inge Larsen ses längst till vänster. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Hans-Inge Larsen står inte på banan längre utan 2020 flyttade han “ut på landet” till en idyllisk gård (ligger i Sallerup strax utanför Malmö) med 18 boxplatser. Det har dock varit en riktigt tuff vinter för tränaren som fått köra banan en del nätter. Därför kan det förstås fattas lite luft i hästarna när de går ut första gången. 

– Det har varit omväxlande mellan regn och fruset så det har varit väldigt svårt med banorna och träningsförhållandena under vintern, berättar Hans-Inge.

Hans mycket intressanta nyförvärv heter Master Zone och kommer närmast från Wido Neuroth, som nu gått i pension. Det är första gången Hans-Inge tränar en häst åt storhästägaren Stall Perlen och det här ska förstås bli mycket intressant att följa då 2022 års vinnare av Svenskt Kriterium vid flera tillfällen visade en hel del även förra året även om det inte blev någon seger i de många tuffa årgångslopp. Mor till Master Zone är ingen mindre än mycket kapabla La Zona. Far är den skandinaviska championhingsten – Appel Au Maitre.  

På söndag inleds säsongen med två chanser på hemmabanan Jägersro Galopp. 

Grey Ascension (V64-2) hade ett mellanår förra året, men vi får starta och se så. Vill hon inte så ska hon inte behöva hålla på. Hon har inte gjort så mycket starter och det verkar som att hon tycker det är roligt, men vi får se. Jag tyckte att det var en hel del av mina hästar som inte var sig lika förra säsongen. Hon är inte vässad, men däremot lätt att sätta i gång och det ska hon inte behöva vara för ett sådant här lopp. Så här billigt har hon aldrig stått till sedan möjligtvis början av karriären. Hon har varit inne en gång på banan och gick ett jobb – jag var helnöjd med henne då. I denna klass ska hon kunna var med, säger Hans-Inge Larsen. 

Nevile Chamberlain (V64-5/V4-3/LD-1) var sig inte lik förra säsongen och hade en del otur med bland annat tappade skor. Honom är jag mycket nöjd med i år, men han kan behöva lite luft. Han har också varit inne på banan en gång och fick ett konditionsjobb – han såg fin ut och blåste inte jättemycket efteråt. Det ska till ett bra löpningsförlopp och klaffa i årsdebuten, men är det så att han har luft så ska han kunna vara med där framme. Det är tempot som kan knäcka dem om de inte har jobbat så hårt. Han är sex år nu och inte så svårtränad och mina hästar har ”grunden”, avslutar Hans-Inge Larsen.  

Hans-Inge Larsens träningslista hittas här