Nyheter

"Han tränar och jobbar väldigt bra på dirt, men man vet aldrig förrän den där extraväxeln begärs"

Publicerad
Treåriga Irish Trilogy som hade stora framgångar i Dubai under vintern gör sin första start i Skandinavien i år på söndag i Voterlöpning. Med sina 90 i formtal ska Irish Trilogy ha en bra chans att stå som slutsegrare. Det finns dock en del frågetecken inför loppet. Han har varit ifrån ett tag och det största frågetecknet är hur han ska prestera på Jägersros bana som han aldrig tävlat på tidigare. Vi talade med Nina Lindberg Lensvik om chanserna för honom och stallets övriga startande.
IMG-20190525-WA0010_
Kan Irish Trilogy vara en vinnare på söndag i Voterlöpning?

Vad tror du om Irish Trilogy (e. Gregorian), kommer han att hantera Jägersros underlag?

-Han är fantastiskt fin. Jag tror och hoppas att han gör det bra på banan. Han har tränat tillfredsställande och jobbat väldigt bra på dirt, men man vet aldrig förrän den där extraväxeln begärs i loppet. Irish Trilogy verkar klara kickbacken från banan bra och kändes väldigt fin i sista jobbet. Skulle han fungera så är han med i striden. 

Vad tror du om möjligheterna för Suspicious Mind (e. Appel Au Maitre) i första starten sedan Dubai?

-Han tränar vidare på samma sätt som när jag skötte honom i Dubai. Jag är väldigt nöjd med honom. Han tränar jättebra och jag tror på en bra insats.  Han bör vara med där framme när det avgörs.

Frompariswithlove (e. Elusive City) har fått ett lopp i kroppen och går ner i distans nu.

-Jag var nöjd med årsdebuten. Han har tidigare gjort sina bästa insatser på dagens distans. Han tränar på bra, nu har jag också Alan Wallace som har två kilos lärlingslättnad i sadeln. Det ser ut som en bra uppgift för Frompariswithlove avslutar Nina Lindberg Lensvik som ser fram emot söndagen med tillförsikt.