Nyheter

Håll koll på Peter Jardbys hästar i kväll!

Publicerad
Peter Jardby låter synnerligen optimistisk om samtliga sina starthästar på malmöovalen i kväll och vi är benägna att hålla med honom.
– Glöm senaste starten - han kan vinna i kväll, kommenterar Jardby.
Vem avses? Läs vidare för klara besked.
Lucy_In_The_Sky_68891_kopi
Ännu en seger för Jardby och Lucy In The Sky? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Vi tar det från början. I V4-3 har du två hästar till start. Moojim och Lucy In The Sky. Hur ser du på deras uppgift?

Moojim var jag nöjd med i Göteborg senast, men han är måhända lite sämre på Jägersro? Han mår väldigt bra för dagen och har dessutom en toppryttare i sadeln. En outsider i mina ögon, säger Peter Jardby.

Lucy In The Sky är en jämnare häst än Moojim. Allt är väl med henne och hon är framsatt med segerloppet i kroppen. Det måste vara en fin vinstchans, kommenterar Peter Jardby.

Två hästar även i V4-4. A Certain Romance och Kazh In. Det här ser väl okej ut?

A Certain Romance har fått två rätt dåliga lopp i i årets starter. Han kan såklart bättre och står billigt inne i handicappen. Nu är det proffsjockey igen och det ska vara bra segermöjligheter, informerar Peter Jardby.

Kazh In svarade för en bra insats i comebackloppet senast och ska vara i skarpare form nu. Det finns utveckling i honom och jag blir inte förvånad om han vinner det här loppet, säger Peter Jardby.

Trevligt härstammade Zingaro Boy (lopp 5, V5-3) möter en del bra, men han är ju bra själv också. Dagsstatus?

Zingaro Boy var dum i startboxarna i debuten för mig och i den senaste starten var det det för kort distans - 1730 meter passar avsevärt bättre. Formen är där jag vill ha den. Glöm senaste starten - han kan vinna i kväll, avslutar Peter Jardby.

 

–