Nyheter

GS75-hästarna från Wido Neuroth kommenteras

Publicerad
Storloppsdag på Bro Park och då är allt som vanligt... Demontränare Wido Neuroth skickar en "flock" tillbaka över kölen och visst ser det ut att kunna bli en eller ett par segrar med hem till Övrevoll.
luscb6j0x1tavrma2qf
Thunderey - en vinnare i Svealandlöpning? Foto: Elina Björklund - Svensk Galopp

I Svealandlöpning (GS75-4) plockar du ut obesegrade Thunderey samt lovande No Lie. Vad säger du om respektive häst?

Thunderey har gjort allt rätt så här långt och har tränat på enligt plan inför detta. Hon visade sig fungera på Bro Parks flata bana senast och skulle det bli mjukt underlag fungerar det också. Jag har dock haft en del problem med luftvägarna på mina tvååringar - dock inte Thunderey, men det är klart att det är lite oroande. Thunderey är en riktigt bra häst under utveckling och om hon fungerar fullt ska det såklart vara toppchans, säger Wido Neuroth.

No Lie är en fin typ, men mer en treåring. Distansen fungerar, men på sikt ska hon ha längre distans. Formen är som en ska. Den senaste starten är bara att glömma - loppet gick för långsamt för henne, det ska vara en resa på speed med överpace. Jag hoppas på en bra insats, säger Wido Neuroth.

Och så då Dardenne och Brian Ryan i Bro Park Sprint Championship (GS75-5). Status där?

Dardenne är jag verkligen nöjd med för dagen. Han trivs på Bro Park och lottades till ett utmärkt startspår. Jag tror på chans, säger Wido Neuroth.

Brian Ryan är en kapabel, men speciell häst - han har sina egenheter. Han slog Tysklands bästa sprinter i Dresden i fjol, visserligen var det 1400 meter då, men ändå. Fart finnes och den här gången testar vi med sidoludd. Någonting “må man ju pröve”… Han kan vinna loppet, säger Wido Neuroth.

Och vad säger du om Pas De Secrets i Stockholm Cup International (GS75-6)?

Pas De Secrets kan massor när han får passande banunderlag. Jag vill ha tung eller mjukt underlag - ju mer krävande ju bättre är det. Den flata banan på Bro Park passas. Han är fin i träningen och väl värd den här chansen, säger Wido Neuroth.

Och så avslutar vi med härliga Nouvelle Lune i Lanwades Stud Stakes (GS75-7). Hon ska väl ha en fin vinstchans?

Nouvelle Lune mår mycket bra för dagen och hon är värd att få vinna lopp snart - det var hon visserligen redan senast, men det var inte hennes fel att det inte blev full pott… Startspåret och distansen passar bra så visst måste jag tro på segerchans, säger Wido Neuroth.