Nyheter

Grand National är anmält - inte klart

Publicerad
Anmälningslistorna till Strömsholm publicerades på måndagen. Det startanmäls på fredag, men det står redan klart att det är dags att packa picknickkorgen för det ser riktigt bra ut på förhand.
Ajas_852
En oriden Ajas under Anna Pilroth segrar på Göteborg Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Den femtonde juni rids Svenskt Grand National och Svenskt Champion Hurdle på fagra Strömsholm, nära Västerås och Eskilstuna. Det är en riktig publikfest och nära 4000 åskådare väntas vid bra väder. 

Till Grand National har hemmatränare Dennis Persson anmält nyförvärvet Charming Zen (e.Youmzain) som man hoppas kan vara Stall ATLs nästa stjärna. Meriterna från England ser ut att räcka en bit och det behövs sannerligen då det är tre hästar anmälda från Tyskland och Tjeckien. Dessa har ett bra facit de senaste åren och Pavel Vovcenko segrade i Grand National 2016 med Kazzio och med Falconetti i Champion Hurdle. Vovcenko vet vad som krävs på Strömsholm och har anmält Serienlohn (e.Lomitas) till Grand National. 

Frågan är ändå om inte Ajas (e.No Risk At All) är värst emot hemmahoppet. Ajas ägs av hinderentusiasten Ulf Sjöberg och tränas av Tobias Hellgren. Ajas har tjänat över miljonen i Frankrike och i comebacken senast såg han lysande ut över släta banan.

Totalt är 11 hästar anmälda till Grand National och 12 till Champion Hurdle. Champion Hurdle ser öppet ut på förhand med några spännande importer och några gäster från kontinenten. 

Det är sparsamt anmält i ett antal av ramlöpningarna, men desto mer glädjande att det ser bra ut vad gäller dagens huvudattraktioner.