Nyheter

Grand National

Publicerad
I vår förra nyhet om Grand National hade vi två fina vinnare. Kemboy segrade till 4,50 och Supasundae till 10 ggr! Imorgon fredag heter bästa draget Politologue.
Lördagens huvudnummer, Grand National, är nu startanmält och det är fullt fält. 40 hästar över 6900 meter i ett äkta styrkeprov där det gäller för ryttarna att lyckas spara på krafterna och undvika problem på vägen. Banan har gjorts klart lättare sett till hindrens utformning vilket gör att fler hästar orkar hela vägen.
GN_6_7067_rMyX7Z
Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Startlistan på Racing Post hittar ni här. Valda höjdpunkter är 3 Tiger Roll som är titelförsvarare. Tiger Roll kommer från seger i en Cross Country Chase under Cheltenham så formen är lysande. Vi tycker att Tiger Roll är väldigt snällt inne i den här handikapen, han borde varit närmare toppvikten 1 Anibale Fly som också tillhör förhandsfavoriterna. 10 Pleasant Company var nära segern i fjol och räknas på den meriten. 2 Valtor är en möjlig skräll. Valtor kom från Frankrike och står distansen. I debuten i England var han lysande, medan han misslyckades totalt i en januaristart på Cheltenham. Aintree är något helt annat och Valtor kan mycket väl vara med därframme trots sin höga vikt. 33 Vintage Clouds står bra inne viktmässigt och den här långtradaren har Sverigebekantingen Danny Cook i sadeln. Gordon Elliott har 10 hästar till start, främst är förstås Tiger Roll, men 20 Jury Duty är inte ofarlig och 7 Mala Beach är en storskräll under Jamie Codd. 18.15 svensk tid smäller startpistolen, missa inte det!