Nyheter

Gold Tyranny var starkast – och nu kan det bli Marocko

Publicerad
En inbjudan till Marocko eller blir det "Songline"? Gold Tyranny visade att han är Jägersros bästa stayer och sen avslöjade tränaren Lennart Reuterskiöld Jr om en spännande inbjudan.
Gold_Tyranny_119
På språng mot Marocko? Foto: Stefan Olsson

Marocko nästa?

Lennart Reuterskiöld Jr avslöjade att stallets stayerstjärna Gold Tyranny fått en inbjudan till ett större lopp i Marocko.

– Vi funderar över det just nu, han ju är kvar i ”Songline” också. Det är han som bestämmer, säger ”Junior” och nickar mot Gold Tyranny. Tanken är väl att det ska bli en start till i år, men vi ska först kolla upp honom innan vi bestämmer något.

Gold Tyranny spelades till stor favorit i SFK’s Jubileumslöpning och motsvarade alla förväntningar, även om tränaren fick lite ”hicka” i inledningen.

– Jag blev lite nervös när det gick så långsamt i början eftersom hans styrka är styrkan. Men Oliver [Wilson] red ett riktigt bra lopp.

Den enda order som ”Junior” gett var att Gold Tyranny måste sätta fart 1000 meter från mål för att kunna dra speeden ur de speedigare hästarna.

– Oliver drog upp farten i rätt tid och han gick in i slutsvängen i full fart.

Efter den tunga avslutningen var Gold Tyranny helt överlägsen in mot mål, ingen hade förmågan att gå så fort på en så läng sträcka.

– Jag får väl hålla med om att han är Jägersros bästa häst över 2400 meter. Han har ju vunnit alla de lopp över den distansen som han ska vinna.

Långt bakom vinnaren tog Bokan och Suspicious Mind andra och tredjeplatsen medan Freestyler nog saknade gräset under hovarna.