Nyheter

Godolphin krossar Coolmore

Den andra dagen på Keeneland fortsatte Godolphin att dominera. I en budstrid mot Coolmore gick Godolpin upp till hela 4,1 miljoner dollar för en hingst efter Curlin. När man ändå var i farten slog man till på en War Front avkomma för 2.9 miljoner dollar.
Hip_274
Den här hingsten efter Curlin blev rekorddyr för Godolphin Foto: Keeneland Sales

Godolphin har nu handlat totalt handlat sex åringar för en summa om 13 250 000 dollar vilket motsvarar cirka 128 000 000 kronor! Snittet för Godolphin ligger alltså över 20 miljoner kronor per häst. Det är klart över snittet hittills under auktionen som ändå hamnar på fantastiska 441 579 dollar. Det är uppenbart att marknaden är stark trots att ekonomin i övrigt ser en del orosmoln.

Godolphins agent var mycket nöjd efter inköpet av nr 274. Modern Bounding (e.Lonhro) var championsprinter i New Zealand. Hon är i sin tur undan Believe'n'succeed (e.Exceed And Excel) som i aveln även lämnat Anthony Van Dyck (e.Galileo)! Anthony Van Dyck segrade i Derbyt för Coolmore och när det irländska racing-imperiet visade intresse för nr 274 fick Godolphin bekräftat att man var ute efter rätt häst.  Här hittar ni videon från auktionen. 

Nr 258 blev billigare, men inte billig. Den otroligt snygge War Front (e.Danzig) avkomman är undan Believe You Can (e.Proud Citizen) som segrade i Kentucky Oaks (Gr.1). Det var inte förvånande att den här gick för över miljonen, men 2,9 miljoner var mer än väntat enligt den lycklige säljarens son, Bret Jones.

 “Man väntar sig aldrig ett sådant här pris, men vi tog hit honom med förhoppningar om en riktigt särskild tisdag. Allt gick som planerat och lite till. Det är en väldigt speciell häst som det skriker racehorse om. Jag hoppas han blir än bättre på banan än han var i ringen.

Bret Jones fortsatte berätta om vad Believe You Can betyder för familjen:

“Den första fredagen i maj 2012 var hela familjen på plats när Believe You Can segrade i Kentucky Oaks. Minnena finns kvar och nu, år senare återupplivas dom. När man har en "family farm" som Airdrie är det ett väldigt speciellt ögonblick sådana här dagar och jag är glad att kunna dela det med familjen"

War Front-Believe You Can