Nyheter

Glädjande nyheter: Per-Anders Gråberg är tillbaka på tävlingsbanan

Publicerad
Imorgon är det vårpremiär på Bro Park och Per-Anders Gråberg är tillbaka i sadeln efter sin olycka i höstas i Odense. Han mjukstartar med en ritt under dagen och det är på Anna Klassons Laoch Liath i dagens andra lopp som också ingår i både V4- och V5-spelet. Vi ringde upp honom för att kolla läget inför comebackveckan.
oqeqcltfk7q49dtekpj
Per-Anders Gråberg innan uppsittning på Bro Park! Foto: Elina Björklund

Hur mår du idag, Per-Anders?

– Jag mår bra. Jag har ridit i tre veckor nu och det känns bra. Jag har varit uppe vid startboxarna och har också ridit några snabbare jobb på banan – det känns bra helt enkelt. 

Vad tror du om chanserna med Laoch Liath?

–  Jag tror att vi vinner! Det är några hästar som är ostartade i loppet som jag inte vet var de står men det ser intressant ut. Kim Stern (som ridit hästen i lopp hittills) berättade för mig att han har jobbat bra efter den senaste starten. Jag tror att vi får en fin resa och sedan kan vi komma bakifrån. Han är okej ut från boxarna.

Redan på lördag skruvas tempot upp då fyra ritter väntar på Klampenborgs årspremiär. När reser du till Danmark?  

–  Jag tar tåget till Malmö på fredag och skall rida några turer hos Nina Lensvik på lördag morgon på Jägersro. Jag skall bland andra testa Suspicious Mind som skall ut på Jägersro den 25:e april. Därefter åker vi över gränsen och efter tävlingarna tar jag tåget tillbaka igen. 

Suspicious Mind skall starta i det fina loppet Malmö Vårhandicap (hcp 1) över 2400 meter men redan på lördag väntar en ritt för tränare Lensvik – nämligen Sanary i dagens tredje lopp från det yttersta startspåret (13). Han rider också tre hästar åt Bettina Andersen som han inte hunnit prata med ännu när redaktionen ringer upp under tisdagen. 

Har du någon intressant information till spelarna angående Sanary

–  Jag har förstått på Nina att Sanary jobbar bra. Det utvändiga startspåret på ”Klampen” är bra för honom över 1600 meter. Jag vill gärna lägga ner honom bakom hästar eller sitta lugn utvändigt så att han kan koppla av. Det finns gott om alternativ för oss därifrån. Han skall inte gå till ledningen. 

På söndag väntar ytterligare fyra ritter och en kvalhäst på Bro Park och om vad tränarna tror om hans chanser då kan ni läsa mer om på fredag. 

Vi hälsar Per-Anders Gråberg välkommen tillbaka på banan och önskar honom lycka till!