Nyheter

"Gärna fler stayerlopp än bara på Gärdet!"

Publicerad
Henrik Engblom, Göteborg Galopp, gillar tanken med ett nytt rubriklopp över fyra kilometer på Gärdet från nästa år.
Men Skara-tränaren ser gärna att Svensk Galopp tar det ett steg till, efter nästa års ATG Nationaldagsgaloppen.
- Blir det ett stayerlopp på Gärdet i juni, så vore det bra med ett till på en annan bana, någonstans i augusti eller september, säger Henrik.
Monkey_Bar_Flies_9344_
Henrik Engblom ser gärna fler stayerlopp i Sverige. Han kanske hoppar upp i sadeln och rider själv? (hästen på bilden är Monkey Bar Flies, förmodligen inte stayeraktuell) Foto: Elina Björklund

Galopptips.se har tidigare berättat att Henrik Engblom tror mkt på båda sina hästar på Gärdet nu på torsdag, Bourbon Bay (e. Sixties Icon) i V4-3 och även arabiska fullblodet Macallan (e. Dahess) i V4-4, som försöker ta sin tredje nationaldags-seger i rad.

Och när ATG Nationaldagsgaloppen nästa år inför ett rubriklopp för engelska fullblod, över 3.900 meter, är det goda möjligheter att Henrik anmäler till start.

- Det är bra att Svensk Galopp skapar ett nytt lopp. Men vi har slutat med ”Maraton” och ett par andra stora stayerhandicaper sedan tidigare, här i Sverige. Så jag hoppas att man även inför en större stayerlöpning till, lite senare på året, i alla fall efter det på Gärdet den 6 juni, resonerar ”Henke”.

Henrik Engblom är nyfiken på hur propositionen för det nya stayerloppet kommer att se ut.

- Det blir nog svårt att få ihop många hästar, med en klass I åldersviktslöpning. Jag tror väl att det blir någon form av handicap. Det blir intressant!