Nyheter

Galopp under veckan

Publicerad
Vi har kommit till veckan när juni övergår i juli och i Sverige tävlar vi på Bro Park på onsdag och på Jägersro Galopp på fredag. På söndag är det Århus Galopp som har hand om tävlingarna då de arrangerar årets största dag som också föräras med veckans V64-omgång med jackpot. Som vanligt hittar du tips till de viktigaste poolspelen till våra svenska banor, men ni kommer också att få tips till söndagen.
ecrj4upakoy6saovzrc
En härlig bild på Aces Star från Jägersro Galopp. Han är numera avelshingst och också godkänd inom halvblodsaveln. Han nådde 91 som högst i handicaptal. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Bro Park tävlar på onsdag och det är riktigt fina tävlingar där V4-kupongen består av Kapplöpningssällskapets Stora Pris, Challenge Stakes, Bro Park Trial I och Cinnamon Challenge. I det första loppet startar V4-spelet och det börjar klockan 12:20. Klockan 13:35 börjar V5-spelet. LD-spelet drar i gång i lopp tre, klockan 13:10. Här hittar du programmet. 

Jägersro Galopp arrangerar Hästarnas Mästare på fredag och tävlingsdagen startar klockan 15:10. Fokus är på V5 som startar klockan 16:00 med Oaks Trial som V5-1 samt V4 som börjar 17:25. Här hittar du programmet. 

På söndag är det alltså  Århus Galopp (Jydsk Væddeløbsbane) som arrangerar sin största dag för året och tillika är det V64 med jackpot som startar klockan 12:20. V4-spelet startar klockan 13:08 i och med lopp tre. LD-spelet börjar klockan 13:56. Banprogrammet är inte klart ännu, men du kommer att hitta det här i god tid innan tävlingarna. 

Som vanligt kan du också spela V3, Vinnare och Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Kom ihåg att alla tider är cirkatider.

Övrevoll anordnar tävlingar på torsdag kväll (start 18:15) och Klampenborg på lördag kväll (start klockan 17:00). 

Vi vill också slå ett extraslag för Deutsches Derby som rids på Hamburg-Horn på söndag. Per-Anders Gråberg kommer att rida Flemming Velins Unconquerable i derbyt över 2400 meter med hela 650 000 euro i samlad prissumma. Svenskuppfödda Ascot Brass startar också samma dag i Sparkasse Holstein Cup (Gr.3). ATG kommer att sända och erbjuder spel, bland annat då V4-spel. Första start är klockan 10:50. 

Svensk Galopp har samlat ihop alla tävlingar i en och samma artikel varje måndag med temat “Galopp den här veckan” och det är ett mycket bra initiativ. Läs här. Vi vill också slå ett slag för ATG:s galoppsida där du enkelt kan se galoppkalendern.