Nyheter

Galopp under veckan

Publicerad
Från början var det inte tänkt att det skulle tävlas denna vecka på Bro Park, men Svensk Galopp har satt in en extradag på söndag eftersom det redan varit två inställda tävlingsdagar. Det blir fem lopp som ska ridas och från och med det andra loppet startar huvudspelformen för dagen som är V4. Redan i det första loppet sitter Per-Anders Gråberg upp på Beach Road One som kan ge honom hans 2000:e seger så missa inte. Samma spelform serveras också på fredag då karnevalen i Dubai rullar på och går in på sin fjärde dag. Fyra dansktränade hästar är anmälda.
gopxxsgpy3emnyjqyfl
Glada miner i vinnarcirkeln efter att Day Trader med Per-Anders Gråberg ombord blev årets första vinnare. Foto: Stefan Uppström / Svensk Galopp

Det ska tilläggas att Per-Anders Gråberg har ritter i samtliga fem lopp så chansen är god att ni som är på plats får uppleva en historisk milstolpe. 

V4-kupongen ska vara inlämnad klockan 12:20. Obs! Spelformen startar i och med det andra loppet. Det första loppet startar klockan 11:50. Kvalloppet går klockan 11:20. Banprogrammet hittas här

Den här dagen kan du också spela Vinnare och Plats, Komb, Tvilling, Raket och Trio. Det är inget LD- eller V3-spel. Det kommer inte heller att vara någon TV-sändning i TV12. Tävlingarna följs på Bro Parks bankanal. Kom ihåg att alla tider är cirkatider. 

På fredag är det återigen tävlingar på Meydan i Dubai och de sänds som brukligt på ATG Live. Som vi skrev i ingressen är fyra dansktränade hästar anmälda då Got A Lot, Good Fortune, White Heart och Slava Ukraini ska försvara de skandinaviska färgerna. Vi återkommer i det ärendet på fredag med lite tips och funderingar. Utöver det sänds det flera andra internationella galopptävlingar under veckan, inte minst Pegasus World Cup på Gulfstream Park under lördagen, som ATG också tar spel till. 

Svensk Galopp har samlat ihop de tävlingar som arrangeras under veckan i en och samma artikel varje måndag med temat “Galopp den här veckan”. Läs här. Vi vill också rekommendera ATG:s galoppsida där du enkelt kan se galoppkalendern.