Nyheter

Fyra från Björling på V4

Publicerad
Claes Björling skickar ut fyra hästar från sitt formstall på Bro Park i morgon och det låter uppåt på åtminstone två av dessa. Vi tog ett snack med "evigt unge" Björling inför morgondagen.
Bjorling_Hypochondriac_115
Björling, Hypochondriac, Rebecca, samt träckare. Ny vinst i morgon? Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Du har tvingats stryka Allhallowtide i V4-2, men kvar på startlinjen står stallkamraten Hypochondriac. Hur är läget med henne - långt slagen senast.

Hypochondriac blev påriden senast och tappade allt - det är bara att glömma den starten och formen är precis lika fin som senast. Distansen passar henne, men motståndet är faktiskt ganska tufft. Jag har dock inte gett upp, informerar Claes Björling.

Ingen Allhallowtide i morgon. Varför?

Allhallowtide kommer igen. Hon vrickade sig i början av veckan och vi tar inga chanser med henne, säger Björling.

Vi har stor tro på Laughter Lounge (V4-3) som gör första starten i handicap. Visst måste hon kunna mer än formtal 64?

Laughter Lounge skötte sig bra senast som trea och det känns som hon “vaknat upp” efter loppet. Hon har varit lite tjock, men ser nu mer "racefit". Det blir spännande att se henne den här gången mot äldre hästar då hon får vikt av dessa. Startspåret spelar ingen roll och jag hoppas att min häst kan skrälla till, kommenterar Claes Björling.

Två hästar i V4-avslutningen. Vad säger du om dessa?

Tatlisu har varit borta ett tag och lär behöva loppet. Jag måste ligga lågt, kommenterar Björling.

Stonefield Flyer är en fin gammal man. Viktläget känns intressant och den här distansen är optimal. Min häst ska ha en resa på speed och som jag ser på loppet lär det bli bra pace från start till mål. Det är ett par formkort med i loppet, men min häst kommer avsluta fint och kanske kunna vara bland de tre främsta, avslutar Claes Björling.