Nyheter

Fullt fält i SM för 2-åriga hästar på söndag

Publicerad
SM för 2-åriga hästar har lockat ett fullt fält och så här i auktionstider visar prissumman på 330 000 kronor på en av de många fördelarna med att köpa svenskuppfödda åringar.
bjcrxdp2dxlfp9xniee
Thunderboy Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

1 Moloch Sacc (e White Soxs) inledde karriären med en tredjeplats över bana och distans på en mjuk bana. Annika Sjökvist tränar den här hemmahästen och den stickelhårige valacken lär vara än bättre till den här starten under välridande Andreas Tapia Dalbark. 

2 Crocodile Rock (e Appel Au Maitre) är välstammad och gick för hela 320 000 kronor på åringsauktionen ifjol. Det har blivit två tredjeplatser hemma på Jägersro för Nina Lensvik Lindberg som nu sätter på fasta blinkers. Per-Anders Gråberg sitter i sadeln. 

3 Smooth Operator (e Barocci) är en halvsyster till Silent Night och även här tränar Patrick Wahl. Karriären inleddes med en andraplats över bana och distans bakom Copacabana. Med Carlos Lopez i sadeln finns det helt klart chans till revansch.

4 Tussilago Farfara (e Equiano) kommer från Skåne och tränas av Jessica Long. Debuten skedde på Göteborgs gräs över 1200 meter och han kom tvåa. Nu tar Shane Karlsson över i byglarna och Tussilago Farfara kan väntas vara förbättrad till den här starten.

5 House Doctor (e Casamento) kommer från familjen Stjernstrand/Mortensens formstall och har hunnit med två starter hittills. Valacken kostade endast 30 000 kronor och har redan tjänat in en tredjedel. Fredrik Janetzky rider.

6 Odd Type (e Swipe) var fyra, slagen fem längder i debuten över bana och distans. Henrik Engblom sköter matchningen och sätter upp Kaia Sofie Ingolfsland. 

7 Uppuppandaway (e Uppercut Action) klubbades för 95 000 kronor och har gjort två starter i Patrick Wahls träning. Uppuppandaway hängde inte med på gruset i debuten, men visade lite förbättring på gräset senast. Ulrika Holmquist tar över i sadeln och kan få fart på det mesta. 

8 Rachini (e Giant Sandman) är stallkamrat med Crocodile Rock och får på sig sidoludd till den här starten. Hon var klart slagen i debuten, men nu är det andra förutsättningar under Martin Rodriguez. 

9 Cobacabana (e White Soxs) är en av två White Soxs-avkommor tränade på Bro Park av Annika Sjökvist. Han segrade i debuten över bana och distans och lär tillhöra spelfavoriterna under Alina Öhgren som visat mycket lovande takter hittills.

undefined
Cobacabana Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

10 Credit Card (e Swipe) tränas av Patrick Wahl och har Elione Chaves i sadeln vilket i sig skriker “goda möjligheter”. Credit Card har gjort det okej i två starter, men måste förbättra sig rejält för att kunna reversera form med flera i fältet. 

11 Thunderboy (e Appel Au Maitre) har hunnit med fyra starter för Annette Stjernstrand och en seger har det blivit. Segern kom på dirttrack, men Thunderboy har visat sig effektiv även på gräset. Starke Jacob Johansen rider. 

12 Rigel Torkdahl (e Appel Au Maitre) visade klar förbättring senast på Klampenborg över 1400 meter. Nu skickar Bent Olsen tillbaka Rigel Torkdahl i distans vilket knappast är ett plus. Jan-Erik Neuroth tar över i byglarna.

13 Mahalia (e Barocci) tränas av Maria Sandh och får Cornelia Hartsmar i sadeln i debuten. 

14 Queen Mack (e Jimmy Mack) är stallkamrat med House Doctor. Queen Mack har inte riktigt hängt med i sina första två starter, men är under utveckling och kommer säkert att förbättra sig över längre distanser. Nora Hagelund Holm sitter i sadeln. 

15 Penny (e Swipe) tränas av Francisco Castro som är en mästare på att ställa iordning direkt och det blev också seger för Penny i debuten på Jägersro. Det finns fart i det här stoet, men från ytterboxen krävs att Maikel Narvaez Bravo undviker många faror på vägen.

undefined