Nyheter

Freestyler imponerade stort i sin årsdebut på Klampenborg

Publicerad
Jessica Long skickade ned sin svenskfödde Freestyler för årsdebut på Klampenborg idag och hästen gjorde ingen, precis ingen besviken - detta efter en avviktande ritt samt efter en hård slutstrid med ultrastammade Christmas.
– Han har ett huvud utan dess like, kommenterar Jessica long.
Freestyler_314
Freestyler vinner i Göteborg i fjol - ännu bättre på Klampenborg i dag Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Freestyler hade en smått fenomenal säsong i fjol då han tog steget som en okej häst i silverklassen till en häst för de längre loppen för de allra bästa senare under säsongen. Freestyler är en son till Areion samt Altamiravinnaren Swedish Girl inledde fjolåret på formtal 77 och avslutade på 92! Vad månde bliva efter den här imponerade årsdebuten?

– Han har fått ett så  otroligt självförtroende och utvecklats smått sensationellt. Det var ett tufft lopp idag, men han visade skalle och avgjorde ju knappt med säkert, kommenterar Jessica Long.

Och loppet då? Sanary tog hand om ledningen, pullade hårt och fick direkt en pressande Jubilance utvändigt om sig. Där bakom smög smög Christmas med och fick en fin resa - samtidigt som vinnaren Freestyler smög med som näst sista häst. In mot upploppet försökte Sanary sticka undan, men ungefär 300 meter från mål hade Christmas kopplat grepp, som direkt var uppätet av en formligen flygande Freestyler längst ut banan. Christmas får plusbetyg för sin andraplats och än mer “ros” får Sanary för sin tredjeplats. Allra mest pluspoäng  går dock naturligtvis till Freestyler som verkar vara något av ett unikum.

– Vi hade planerat för Scandinavian Open här på Klampenborg, men nu kommer vi säkerligen att anmäla till Stockholm Stora Pris också. Jag måste ge en eloge till min man Padraig också. Han gör ett stort jobb och håller hästen i form och på bästa humör, avslutar Jessica Long.

För segern i Dansk Jockey Club Cup fick Freestyler 100 000 danska kronor i belöning efter väl förrättat värv.