Nyheter

Fransktränade Ladybug en vinnare i Derbyt anno 2020?

Publicerad
Tränarparet Pia och Joakim Brandt, baserade i Chantilly, träningsanläggningen beläget ett par mil utanför Paris mer centrala delar, tar sitt treåriga sto Ladybug norrut för start i det svenska Derbyt i morgon söndag. Och detta inte utan stora ambitioner.
– Hon är en riktigt rejäl häst. Jag blir inte förvånad om hon vinner, kommenterar Pia Brandt.
download-88_2Oz92b
Kan Ladybug skrälla till i Derbyt? Foto: Zturf.com

Finn Blichfeldt, mannen bakom ägarpseudonymen Mr Ascot, har fött upp treåringen efter Olympic Glory undan det av moder Sonjas ägda stoet Hot Fudge - och det har sett bra ut så här långt i karriären. I debuten svarade stoet för en rejäl insats bakom en Fabre-tränad häst som den fick ge vikt till och i andra starten blev det så säker seger i stentufft sällskap i Clairefontaine. Det fuxiga stoet kommer till Sverige och Jägersro med ett formtal på 83 - vilket känns lågt i våra ögon. Vi förstår mycket väl att Oaks är hennes “main-target” för året, men vill på intet sätt avfärda henne i morgondagens Derby heller.

Ladybug fungerade mycket bra i en frisk canter på Jägersro i veckan. Hon rörde sig fint och det var såklart positivt. Det är en kapabel och gedigen häst som gör vad man begär av henne och den längre distansen ska inte vara något bekymmer. Startspåret är kanske inte det bästa, men vi hoppas att de andra sätter hög pace på loppet - det skulle gynna Ladybug. Jag tror att Yoker normalt sett vinner loppet, men blir inte ett dugg förvånad om vår häst drar det längsta strået, informerar Pia Brandt.