Nyheter

Den fyrbente Timo Nurmos tar sats mot Meydan

Publicerad
Franskfödd, svensktränad, "tyskrattad" och finskt namngiven tvååring tar sats mot Dubai. Vi har kollat läget med Caroline Malmborg inför Timo Nurmos äventyr på sydligare breddgrader.
Timo_Nurmos_1897_kopi
Timo Nurmos vinner Vinterfavoriternas Pris Foto: Elina Björklund

Du har din första häst i Dubai i form av Timo Nurmos. Hur känns det?

– Det känns fantastiskt såklart. Det har alltid varit ett stort mål för mig och nu är vi här. Det känns otroligt inspirerande och jag tror att Timo kommer få det bra där nere, kommenterar Caroline Malmborg.

Han är "lightly raced" - hur ser du på det?

– Det tror jag bara är en fördel. Han utvecklas hela tiden, tar stora kliv framåt och ser ruskigt fin ut för dagen. Nu flygs hästen ned den 13 december och vi har gott om tid att förbereda oss för start som är planerad den 23 januari, fortsätter Caroline Malmborg.

Hur ser matchningen ut?

– Vi siktar alltså på årsdebut den 23 januari och sedan finns det flertalet möjligheter för honom. Det ska bli speciellt intressant att se honom över längre distans - han är efter Le Havre och undan ett Galileo-sto. En riktigt stayer helt enkelt, den saken är klar.

Förhoppningar?

– Ja, vad ska man säga? Det blir såklart stentufft där nere, men jag har alltid sagt att om man ska testa i Dubai måste man ha en häst man verkligen tror på - och jag tror på Timo, men man måste samtidigt sätta upp realistiska mål, berättar Caroline Malmborg.

Har du köpt klippkort på Emirates Airlines...?

– Hahaha... Nej inte ännu i alla fall. Jag kommer att åka ned och ta emot hästen och stanna en vecka. Sedan åker jag såklart ned inför start och när han ska jobba. Det blir min assisterande tränare Tobias Olofsson som tar de första sju veckorna och sedan tar Fredrik Janetzky över den "dagliga driften" så att säga.

Och Fredrik rider loppen eller?

– Självklart, avslutar Caroline Malmborg.