Nyheter

Svenskköp i Deauville - Ny Timo Nurmos på väg?

Stärkta av framgångarna för Timo Nurmos (FR) köptes blåblodiga Chamori in på åringsauktionen i Deauville. Priset blev 55 000 euro vilket är 10 000 euro mer än man gav för Timo Nurmos i fjol.
63
Chamori köptes till Sverige av Erik Ivares genom Morten Buskop för det facila priset av 55 000 euro Foto: Katalogbild Arqana

Timo Nurmos (e.Le Havre) köptes in av Erik Ivares för 45 000 euro ifjol på Arqanas åringsauktion i Deauville. Efter segern i Mr Ascot Vinterfavoriternas Pris styrdes åter kosan mot Deauville och resultatet blev ett köp modell större.

Klubban föll på 55 000 euro för den här Exceed And Excel (e.Danehill) avkomman undan Chocolat Chaud (e.Excellent Art). Mormorsmor är legendariska avelsstoet Ballade (e.Herbager) som efter en ganska enkel tävlingskarriär blev ett av Kanadas främsta avelsston genom tiderna. Hon var själv uppfödd i Kentucky, men togs till Kanada av E P Taylor (Northern Dancer). 

Bland de viktigaste avkommorna kan nämnas Glorious Song (e.Halo) som var ett bländade sto på kapplöpningsbanan och i avelsboxen lämnade en sådan legend som Singspiel (e.In The Wings) och Rahy (e.Blushing Groom). Glorious Song är även mormor till avelshingsten Campanologist.

En annan viktig avkomma till Ballade är Saint Ballado (e.Halo) som hade stora framgånger både på banan och som avelshingst.

Uppfödare till Chamori (e.Exceed And Excel) är ingen annan än Anna Sundström (Coulonces Sales).

--  Det här var precis den häst jag ville ha. Jag trodde aldrig jag skulle få den. Kolla hur fin den är, bäst på hela auktionen. Visst är det dyrt, men kvalitet kostar, säger Erik Ivares från Deauville.