Nyheter

Francisco Castro om sina söndagshästar på Jägersro

Francisco Castro har sex hästar till start i morgon på hemmabanan Jägersro varav fem stycken på V64-spelet, men vi skulle ljuga om inte störst intresse renderas kring treårige Nocentsinkentucky i tävlingsdagens inledande lopp - detta utanför streckspelet.
– För mig är Nocentsinkentucky en champion - inget annat, utbrister Malmö-tränaren.
Nocentsinkentucky_7478
Sköna "moves" från ägare Gurra - en cool tränare och häst Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Treårige Goldencents-sonen Nocentsinkentucky vann fyra av fem starter i hemlandet som tvååring i fjol och skämde på intet sätt ut sig i två Dubai-starter där efter som nybliven treåring. Nu är det dags för första starten över medeldistans på hemmabanan Jägersro, men det verkar inte den gode Castro se några problem med.

Säg något om din undantagshäst Nocentsinkentucky?

Nocentsinkentucky är en champion - inget annat. Vi kastrerade honom i Dubai efter den sista starten så det här blir hans första start som valack. I första starten över distansen i Dubai gick han okej, men gången efter kom han bort från utvändigt startspår. Sedan hemkomsten till Jägersro har han tränat på storstilat och han är definitivt redo för start. Vi tar det här loppet inför en eventuell start i Voterlöpning. Sedan får vi se om det blir Derbyt… Han trivs på Jägersro och det mindre startfältet är ett stort plus för min häst. Jag bara måste tro att Nocentsinkentucky bara vinner det här, säger Francisco Castro.

Vad säger du då om dina hästar på V64-spelet? Vi tar dessa i tur och ordning!

Silver Dash (V64-1) har bara en fart - är ganska ospeedig. Han trivs här hemma och jag förväntar mig en fin insats. Det blir dock tufft att vinna loppet, säger Francisco Castro.

Tre till start i Listedloppet Galatea Jägersro Sprint (V64-3). Säg något om dessa?

Es Raco är jag väldigt nöjd med för dagen - han är framsatt med lopp i kroppen. Startspåret är perfekt, men normalt sett blir I Kirk för svår för oss. Om denne kommer bort kan dock alla vinna loppet som jag ser på det, säger Castro.

Riwaj var grym i årsdebuten i fjol och var sedan tvåa i det här loppet. Jag är mycket nöjd med honom av träningsrundorna att döma och startspåret känns väldigt trevligt… Han ska passas om I Kirk underpresterar, säger Francisco Castro.

Breakdancer skötte sig perfekt i årsdebuten och skulle gynnas kraftigt om loppet blir överpacat. Startspåret är inget bekymmer - min häst kommer får en fin resa i draget. Det finns inget som tyder på en dålig insats av Breakdancer, men visst blir det tufft att tå på loppets store favorit, säger Francisco Castro.

Och sen avslutas dagen, i vart fall för din del, med fuxige Couples i Pramms Memorial (V64-5). Hur verkar det?

Couples togs lugnt och fint i preploppet inför detta - han kom i mål med sparade krafter och lär vara framsatt. Startspåret är helt perfekt, men Duca di Como känns tyvärr helt oslagbar på förhand. Jag tror dock på en gedigen insats av Couples och tror vi kan vara med och kriga om de bättre pengaplaceringarna, avslutar Francisco Castro.