Nyheter

Francisco Castro om sina hästar på Jägersro - allmänt uppåt!

Publicerad
Sju hästar till start på Jägersro - det är vad Francisco Castro har "att göra" idag... På papperet ser det ut som ett par toppchanser, men även ett par roliga outsiders. Vad säger Castro?
– Det ser väldigt bra ut på förhand. Jag tror jag vinner ett par lopp, säger Francisco Castro.
Couples_Castr
Couples = klar? Enklare emot nu... Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Sea Commander (V4-1) har lopp i kroppen. Hur verkar det efteråt?

Sea Commander fungerade inte speciellt bra i Göteborg senast, men han fick i alla fall en genomkörare. Nu är det hemmabana vilket är ett stort plus. Min häst står trevligt inne och ska ses med vinstchans, säger Francisco Castro.

Vad säger du om Deep Direction (V4-3)?

Deep Direction är en snabb häst i fin form. Han blir bättre och bättre och ska ha väldigt bra segerchans, säger Francisco Castro.

I V4-avslutningen sadlar du ut tre hästar. Säg något om dessa?

Couples mår otroligt bra för dagen och den här uppgiften är avsevärt enklare än de andra två lopp han startat i i år. Startspåret passar perfekt och jag är optimist, säger Francisco Castro.

Amon Ra fungerade inget vidare i Göteborg senast, men var ju fin på hemmaplan gången före så det ska inte vara någon fara med formen. Ny ryttare spelar ingen roll. En outsider, säger Francisco Castro.

Sea Lieutenant kan bättre än senast - det förstår väl alla? Han trivdes inte på banan, Jägersro passar bättre, så är det. Han är i ordning och kan vara en rolig outsider, säger Francisco Castro.

Treårige Malbec i lopp sex?

Malbec har haft en del småproblem, men mår bra nu. Det här är ett test inför vilket lopp vi ska gå i på derbydagen. Det lilla startfältet är gynnsamt för min häst, säger Francisco Castro.

Breakdancer möter omöjlige I Kirk i lopp sju. Vad säger du?

Breakdancer går alltid bra, mår bra, men kan ju inte slå favoriten. Jag hoppas att han är tvåa, säger Francisco Castro.