Nyheter

Francisco Castro om sin trio

Publicerad
Francisco Castros stall inledde säsongen i lördags med en fjärdeplats för Civilon på Klampenborg efter en lite sämre resa. Han visade i vart fall fin form och stallet är som oftast redo direkt när säsongen startar upp. – Vinterträningen varit okej – det är oftast bra förutsättningar på Jägersro Galopp, det är så sällan som det är dåligt, kommenterar tränaren sin vinterträning.
zerf5vufcpzqllizlko
Francisco Castro på Klampenborg ifjol ihop med Elione Chaves (efter seger med Civilon). Foto: Burt Seeger

Det ser ut som tre ganska bra chanser på förhand och det låter också så på tränaren. Sedan är det förstås så att han uttrycker stor respekt för Duca Di Como i “Spring Mile”.  

4 Lord Of Admiralty (V64-2) har tränat fint – allt är bra med honom, han står bra till i loppet så han ska vara med i striden. Jag tycker att distansen är okej för honom. Jag går tillbaka till blinkers nu med honom. 

2 Pusjkin (V64-3/V4-1) har tränat väldigt bra inför sin årsdebut. Tränaren tycker att han ska vara bland de tre. Plantstepsdream och Duca Di Como är värst emot och hästen att slå är såklart Duca Di Como. 

undefined

Pusjkin och Elione Chaves vid seger i förra årets Valley Chapel Memorial. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Footfall (V64-5/V4-3/LD-1) är en ärlig häst som står bra till i loppet. Hon har också tränat fint. Det enda som är emot är vikten om 66 kilo. Alla tre hästarna har fina chanser och ska vara med på kupongen, tycker jag, avslutar Francisco Castro.