Nyheter

Francisco Castro kan ta en trippel på V64-spelet

Publicerad
Francisco Castro har tre fina chanser på söndagens tävlingar på Jägersro Galopp. Vi har tippat Amon Ra etta, men duon Sea Lieutenant Mr Stenson får nöja sig med att vara andrarankade i sina respektive lopp.
– För mig är Amon Ra en given spik, kommenterar en optimistisk tränare.
Amon_Ra_449
Lika glada miner efter V64 på Jägersro? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

V64-spelet kan ge en dryg miljon till en ensam vinnare, men det lär inte hända om Francisco Castros trio vinner på Jägersro i morgon. 

Hur ser du på chanserna? Vi börjar med Sea Lieutenant (V64-1). Årsdebut nu. Hur har han tränat inför detta?

Sea Lieutenant har varit borta länge, men tränar mycket bra och brukar gå bra efter vila. Det är mycket vikt att släpa runt på, men å andra sidan är det här ett lopp i silverklassen och därmed lite enklare hästar än vad han är van vid. Jag tror på bra vinstchans, säger Francisco Castro.

Mr Stenson (V64-3) var väl bara sådär i årsdebuten senast?

Mr Stenson känns mer på gång nu - han var faktiskt inget vidare i comebacken. Startspåret är perfekt och min häst kommer vara avsevärt bättre den här gången. Det måste vara god vinstchans, säger Francisco Castro.

Vi har stor tro på Amon Ra (V64-5). Antar att du också har det?

Amon Ra är en häst jag siktar mot den yppersta eliten med. Han var mycket bra i årsdebuten och lär vara framsatt med loppet i kroppen. Startspåret är perfekt och visst kan det bli spets. Viktläget är högt, men han bär vikt bra och motståndet är ju inte det värsta. För mig är Amon Ra en given spik, avslutar Francisco Castro.