Nyheter

Francisco Castro kan få sin fjärde vinnare i Pramms Memorial

Publicerad
Söndagens tävlingar på Jägersro Galopp är en storloppsdag som bjuder på ett av våra finaste lopp över medeldistans på dirttrack (DT). Hemmatränaren Francisco Castro har lyckats med bedriften att vinna Pramms Memorial (L) tre gånger tidigare och stallets Pusjkin segrade i genrepet. Här uttalar sig han sig om söndagens tre starthästar inom V64-spelet.
qc6whwzgfnbd12q3wtd
Pusjkin i vinnarcirkeln efter "Spring Mile" i april. Näst längst till vänster syns tränare Francisco Castro. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Gabriel Omar är först ut från stallet och han tilldrog sig väldigt mycket uppmärksamhet när han skulle ut första gången och starta. En av delägarna är Matteus Lillieborg och reportaget innan start fick många “likes” på sociala medier…om man uttrycker sig milt. 

– 3 Gabriel Omar (V64-1) har väldigt bra blod i stammen – han är absolut ingen sprinter. Man ska inte glömma att de andra har rutinen och har varit ute på distansen. Så klart att jag inte hade tänkt att det skulle bli så här bra hästar när vi planerade att gå ut här, men han kommer väl förberedd till loppet och vinterträningen har gått fint med honom. Om han kan vara med där framme är det superbra. Det är en bra värdemätare. Jag hoppas att han gör ett godkänt lopp – vi siktar mot Voterlöpning. Det här loppet säger något om vi har att göra där, inleder Francisco Castro. 

undefined

Gabriel Omar och Elione Chaves stormar mot mål och seger i debuten i oktober förra året. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Debuten slutade med seger. Starten efter skedde i Manousteilöpning och slutade med en tredjeplats (Rockofthemountain). Nu är det årsdebut och den här starten är förstås en viktig värdemätare.

6-6 och tiebreak inför Pramms Memorial

Vid hela tolv tillfällen har Pusjkin mött Planstepsdream och det står 6-6 inför söndagen. Pusjkin var först i mål i det så kallade genrepet, Spring Mile - Norra Skånska Regementets Minneslöpning (L)., i folkmun “Spring Mile”: Vem som var tvåa? Planstepsdream. De slog bägge favoriten Duca Di Como och Pusjkin har nu vunnit två listedlopp (inklusive Peas And Carrots Mile). 

3 Pusjkin (V64-5/V4-3/LD-1) visste vi skulle få tempo i förra loppet då Duca Di Como alltid sätter upp det. Han är fortfarande hästen att slå. Alla tre som var med där framme har nu lopp i kroppen och jag tror att han är bland de tre.

Francisco Castro har som tränare tidigare vunnit loppet 2003 (Mandrake El Mago), 2010 och 2011 (vid båda tillfällena Luca Brasi). På söndag kan det alltså bli fjärde tränarinteckningen i ett av de finaste loppen i den skandinaviska galoppkalendern. 

Footfall avrundar dagen

Stallets Footfall var inte först över linjen förra gången utan det var Dakota River, som han återigen möter. Nu tilldelades han och Elione Chaves segern efter att den lokala galoppdomstolen tittat på patrullfilmen. Rapporten kan läsas här

– 8 Footfall (V64-6/V4-4/LD-2) blev störd de sista 250 meterna och fick också ett stopp innan upploppet senast, men när han fick fritt så gick han. Hade inte detta hänt så hade han vunnit med två längder, tror jag. Han gjorde ett väldigt bra lopp. Han är en väldigt ärlig häst som alltid gör det bästa han kan – han mår bra för dagen. Jag tycker att han har en väldigt bra chans, avslutar Francisco Castro.

Angående Pusjkin och hans tränare och ägare så finns det två färska artiklar att ta del av här och här