Nyheter

Francisco Castro har laddat inför Derbydagen

Publicerad
Hela tio hästar ska sadlas och starta från Francisco Castros stall på söndagens Derbydag med GS75-spel - denna kryddad med extra och sköna jackpotmiljoner.
6716_
Härlige Couples i vinnarcirkeln igen? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Tre hästar till start i den inledande avdelningen på GS75. Kan någon slå I KIrk?

Es Raco var helt okej på Bro Park senast, men alla vet att min häst är bäst på hemmabanan. Det är en väldigt bra häst som det dock är en massa humör i. Startspåret är perfekt och jag hoppas på en bättre placering. I Kirk blir tuff att rå på, säger Francisco Castro.

Riwaj kom bort helt på den mjuka banan i Stockholm senast - bara glöm den starten. Det är en topphäst som bara är i början av sin karriär. Han har haft en hel del problem och bara gjort 14 starter, men nu känns allt stabilare, Det finns ett par kilo kvar i honom och jag vet att han kommer gå bra, men kanske inte vinna loppet - den här gången, varnar Francisco Castro.

Breakdancer avslutade grymt bra bakom I Kirk senast och vi börjar närma oss…Han tog loppet på bästa sätt och distansen den här gången är ett plus. Om Breakdancer får ett optimalt lopp och det strular lite för storfavoriten som jag har en väldig respekt för, kan det kanske gå, funderar Francisco Castro.

Nocentsinkentucky blir stor, stor favorit i GS75-2 och det ska han vara också. Du håller väl med?

Nocentsinkentucky var grym i Voter, kanske det bästa upplagan som någonsin ridits, men åt vinnaren fanns inget att göra. Vi backar bandet och går ned på kort distans - där är han ju i det närmaste oslagbar. Jag tror att Nocentsinkentucky är nästa I Kirk! Det är helt perfekta förutsättningar och från ledningen är det ingen som slår honom, säger Francisco Castro.

Två hästar i Malmö Stads Pris (GS75-4). Det ser tufft ut?

Deep Direction är okej, men jagar bara pengar, säger Francisco Castro.

Silver Dash har gjort det anständigt, men det är inget för spelarna i den här konkurrensen, säger Francisco Castro.

I Derbyt (GS75-6) tar du ut Malbec som var fin vid vinsten senast. Läget med honom?

Malbec var klart förbättrad senast, men har haft en del problem och är inte i hundra procents form ännu. Han kan bli riktigt bra den här på lite sikt, men som det känns är han inte redo för att vinna ett stentufft Derby, säger Francisco Castro.

Två hästar till start i GS75-avslutningen som är en ruskigt tuff handicap. Vad sägs?

Amon Ra är i ordning och jag tycker att han står fint inne i loppet. Han kan agera lite omoget, men det är något vi jobbar med hela tiden. Startspåret är perfekt och jag tror faktiskt att han kan överraska, säger Francisco Castro.

Couples reds alldeles för tidigt senast. Hade Chaves suttit still genom svängen hade han vunnit med fem längder. Jag var irriterad efter loppet, men Elione var ännu mer irriterad på sig själv så nu är det dags för revansch. Couples var trea i det här loppet i fjol, men nu ska han vinna enligt mig. Jag ser honom gärna i spets den här gången, säger Francisco Castro.

Utanför GS75-spelet (lopp-1) debuterar du Reunion Island. Status inför loppet?

Reunion Island var jag nöjd med i kvalet. Han tog loppet på bästa sätt och är rejält framsatt till detta. Han är startsnabb, men är inte beroende av spets. Det här är ett ruskigt bra maidenlopp med flera topphästar, men jag blir inte förvånad om det blir vinst, avslutar Francisco Castro.