Nyheter

Framtidens stjärnor

Publicerad
Igår var det framtidens stjärnor som visade upp sig på Santa Anita i Californien. Det reds fem avdelningar av Breeders' Cup och det var enbart race för tvååringar. Trots den Europeiska attacken blev det fem noll till hemmalaget.
z_191101_eclipsesportswire_Michael_McInally_0100
Four Wheel Drive segrar lätt under Irad Ortiz Foto: Michael McInally / Breeders' Cup

Det började med att dagens snackhäst, Four Wheel Drive (e.American Pharaoh) tog en seger för Wesley Ward och Irad Ortiz. Det var en katapultstart till ledningen från en byngligt utgångsläge och sedan kom ingen i närheten. Den totala bristen på startsnabbhet från engelsmännen gjorde racet lätt löjansväckande. Så här skrev Galopptips i vår förhandsartikel. 9 Four Wheel Drive (e.American Pharoah) har varit i tät efter 800 meter vid båda sina segrar. Den obesegrade hingsten tränas av Wesley Ward och har superstjärnan Irad Ortiz i sadeln. Four Wheel Drive kostade 825 000 dollar i mars när han såldes på Fasig Tiptons specialauktion för tvååringar i träning. Vem sa att det är billigt att köpa sig framgång? Oddset är 4,50.

I Breeders' Cup Juvenile Turf gick segern till Chad Brown tränade Structor (e.Palace Malice) som vi skrev följande om vi tycker att 2 Structor (e.Palace Malice) lockar mer. Chad Brown är helt överlägsen som tränare av gräshästar och den här dyringen gick för 850 000 dollar i våras. Structor är obesegrad i två starter och även om Irad Ortiz ger upp ritten till sin bror Jose Ortiz tycker vi att det är högintressant. 6,5 gånger pengarna är mer än nog för att vi skall känna oss nöjda

I sadeln på Structor satt alltså Jose Oritiz, brödraduon började dagen bra kan man säga. 

Breeders' Cup Juvenile Fillies gick till British Idiom under Javier Castellano. Det var en hård kamp upploppet ned, men British Idiom hade greppet på Donna Veloce (e.Uncle Mo) hela vägen. Galopptips skrev detta innan racet.  Vi har sett 4 British Idiom (e.Flashback) vara helt överlägsen i två segrar. Brad Cox tränar och mäster Javier Castellano har koll på byglarna. Vi säger pass upp till 4,50 i odds. 

Sharing (e.Speightstown) skrällde i Breeders' Cup Juvenile Fillies Turf där vi trodde en hel del på "lag Europa". Vi nämnde inte ens segraren som kom från sege i ett enklare Stakes. Manuel Franco red och tränar gör Graham Motion. Breeders' Cup Juvenile skulle stå mellan Dennis' Moment (e.Tiznow) och Eight Rings (e.Empire Maker) men istället var det storskrällen Storm The Court (e.Court Vision) som skar mållinjen först som etta till 46 gånger pengarna. Tvåa blev 7 Anneau d'Or (e.Medaglia d'Oro) som också var en skräll. Komben gav 488 gånger pengarna och trion gav nästan 4000 gånger pengarna!

Här har ni länkarna till

Juvenile Turf Sprint

Juvenile Turf 

Juvenile Fillies Turf 

Juvenile Filles 

och slutligen Breeders' Cup Juvenile