Nyheter

Fortsätter Niels Petersen att vinna med "allt"...?

Publicerad
Övrevoll-baserade tränare Niels Petersen har en smått otrolig form på stallets hästar för dagen och under söndagens stortävlingar på Bro Park skickar han ut fyra hästar till start - och ingen är på något sätt chanslös - snarare tvärtom!
– Min bästa chans är nog Prince Of Fjords, informerar "Nisse P"...
xdfufu8akjhwhbwg1tg
Stolt tränare, häst och uppfödare! Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

I SM för sprinter (V64-1) plockar du ut fina Ramone som utvecklats en del under året. Allt väl med henne?

Ramone blev det bara fel för senast, men hon gick bra och var ju inte så långt slagen. Hon trivs på Bro Park och klarar täta starter - fick dessutom ett bra startspår över den här passande distansen. Det är dock ett tufft lopp så jag är nöjd med en trippelplacering, säger Niels Petersen.

I Amacitalöpning (V64-4) är det dags för Crack The Sky - en riktigt trevligt stammas individ som vi har stor tro på - vad tror du Niels?

Crack The Sky är en mycket fin “hoppe", en riktig råtalang. Hon var bra i debuten och har gått framåt ordentligt med loppet i kroppen. Bro Parks bana ska vara ett plus om man jämför med Övrevoll och resan med övernattning kan jag inte tänka mig ska vara någonting negativt. Jag har den största respekt för Widos häst (Mystery Night, reds anm) som blir svårslagen, men min är bra ska man veta så jag blir inte det minsta förvånad om hon vinner det här, informerar Niels Petersen.

Och vad säger du om HollywoodBoulevard i Jockeyklubbens Grand Prix (V64-5)?

HollywoodBoulevard plockar jag ned i distans och det ser jag bara som någonting positivt. Han är i full form och skulle vara extremt gynnad av en mjukare bana. Jag vill definitivt varna för min häst, haussar Niels Petersen.

En kommentar om Prince Of Fjords tävlingsdagens åttonde lopp - 7 Furlong Challenge?

Prince Of Fjords är en fin typ som jag medvetet tagit det lite lugnt med. Formen är precis där den ska vara och han är gynnad av Bro Parks banprofil samt lite mjukare underlag. Det här är en bra uppgift för Prince Of Fjords och jag är optimist, avslutar Niels Petersen.