Nyheter

Formtränare Sjökvist om starthästarna

Publicerad
Bro Park-tränare Annika Sjökvist har fått en kanonstart på årets säsong och har till dags dato tagit ett massivt grepp om förstaplatsen i tränarligan.
– Kul att det gått bra så här långt. Det ger en arbetsro och självförtroende, kommenterar Annika Sjökvist.
zpncnujsia3qryzfgvh
Saltillo - formhäst hos Annika Sjökvist. Foto: Elina Björklund - Svensk Galopp

Två hästar till start på söndagens V64-tävlingar och båda ska väl ha viss segerchans? Vi börjar med Saltillo i V64-3. 

Läget där? Vi var besvikna senast. Kommentar tack?

Saltillo gick sämre än förväntat senast utan någon säker förklaring. Det jag kan tro är anledningen till den insatsen är att hästen reds lite väl defensivt? Han avslutade ju sedan fint så det är ingen fara med formen - tror det var moralen som tröt när det var så långt fram. Distansen är den rätta och tung bana fungerar. Det är ett par startsnabba hästar med i loppet vilket gynnar min häst och det mindre startfältet är också ett plus. Jag tror på bra segerchans, säger Annika Sjökvist.

Och så plockar du ut Bearded Lady i V64-epilogen. Status och känsla inför loppet?

– Bearded Lady är i full form och distansen ser jag bara som ett plus. Det är en stor och lång häst som visat en hel del klass och som jag har ganska höga förväntningar inför sommarsäsongen. Lös bana skulle vara ett stort minus för henne och visst har jag dessutom stor respekt för en så pass fin häst som Nyhavn. Med fäste i underlaget tror jag på chans, avslutar Annika Sjökvist.