Nyheter

Formkontroll med Peter Jardby inför V64-jackpotten

Publicerad
Peter Jardby har fint snurr på materialet och i morgon söndag skickar han ut ett "fyrpack" på Jägersros lunchtävlingar med V64-spelet i fokus.
– Jag har en bra ryttare i sadeln och tror på chans, kommentar han vårt singelstreck Claes chanser i V64-2.
Valon_922
Peter Jardby, Valon och Gråberg vid seger i fjol Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Och ovan nämnde Claes (V64-2) var vi verkligen nöjda med i årsdebuten senast. Hur har det sett ut sedan dess?

Claes mår fint, men han var lite svullen i ett ben förra veckan - verkar bra nu. Han är framsatt med lopp i kroppen och det borde finnas lite till att plocka ur honom. Jag har en bra ryttare i sadeln och tror på chans, säger Peter Jardby.

Freemanip (V64-3) gör årsdebut. Allt väl med honom?

Freemanip är jag nöjd med för dagen. Han är lätt att träna och ser fin - därmed inte sagt att han är vässad inför det här. Lärlingen drar av fyra kilo vilket är ett plus och min häst är väl en av flera som kan vinna det här loppet, funderar Peter Jardby.

Gamle kämpen A Certain Romance (V64-4) gör andra starten efter vintervila. Förhoppningar?

A Certain Romance mår hur fint som helst för dagen - ser mycket bra ut. Glöm den senaste starten. Han bara lade ned verksamheten när han hamnade i sprutet och spottade ut bettet - var inte ett dugg trött i mål. Om min häst vaknat på rätt sida kan han vinna det här loppet, men som sagt. Det är mycket humör i honom, säger Peter Jardby.

Valon i den sista V64-avdelningen?

Valon är en säker typ som får på sig sina blinkers igen den här gången. Han mår fint och är framsatt med lopp i kroppen. Startspåret är perfekt och Valon är en typisk outsider, avslutar Peter Jardby.