Nyheter

Formkollen på Caroline Malmborgs åtta starthästar på Bro Park

Stall Malmborg plockar ut åtta hästar plus en kvaldito på söndagens tävlingar på Bro Park - detta med maffigt V64-spel i fokus. Vi tog ett surr med Caoline för att reda ut begreppen.
– Min bästa chans för dagen är...
Ja, vem då?
Mr_Tooma_Global_0470
Mr Tooma Global vinner i maj - annan klädsel på träckaren och tränaren på söndag? Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Fem hästar på V64-spelet. Vi tar dessa i tur och ordning.

Dhakota (V64-2) vann senast, men möter stenhårt motstånd den här gången. Läget?

Dhakota var seg hela vägen senast, men kämpade på storstilat och visade verkligen att lång distans är hans "likör. Han kommer mer och mer, men det här gänget rår han normalt sätt inte på. I och med att han står distans så bra så testar vi, säger Caroline Malmborg.

Beach Road One (V64-4) var fin senast. Ännu bättre nu?

Beach Road One gjorde det bra efter halsoperation och tio månaders vila senast - och visst tror jag att han ska vara framsatt med loppet i kroppen. Distansen ser jag inte som något problem och gräset borde väl rimligtvis vara en fördel för min häst. Det är ett jämt och fint lopp, men vi ska göra vad vi kan för att vinna det här, säger Caroline Malmborg.

Två hästar i Sunday Special-loppet (V64-5). Hur ser du på Bright Light och Sharp Eyes chanser?

Bright Light har ett par lopp i kroppen och han är på väg mot formen. Samtidigt har han sänkt i handicap och det är ju alltid trevligt… Distansen passar perfekt och gräs ser jag bara som en fördel. Det är ett stentufft lopp, men jag blir inte förvånad om Bright Light dyker upp på trion, informerar Caroline Malmborg.

Sharp Eye går bra precis varenda gång. I årsdebuten näst senast avslutade han bra, men aldrig riktigt chansen till slut. Nu senast gick han ännu bättre och segern kändes klar redan in på upploppet. Sharp Eye höjdes tre kilo på den insatsen, men det tror jag att han hanterar. Gräs är en klar fördel och den här något längre distansen oroar icke - snarare ska det vara ännu mer passande än kort. Jag tror på toppchans, säger Caroline Malmborg.

Vad sägs om Mr Tooma Global i V64-avslutningen?

Mr Tooma Global var riktigt fin senast och det fanns massor av krafter sparade. Han höjdes fyra kilo på den insatsen, men det tror jag att han ska kunna hantera. Kanske är han lite bättre på dirttrack, men har samtidigt gjort flera bra lopp på gräs. Lärlingen är duktig och tar av fyra kilo, det borde vara en bra chans, säger Caroline Malmborg.

I dagens inledande lopp tar du ut sprinterstoet Perfect Girl Ester. Formen?

Perfect Girl Ester mår mycket bra för dagen. Hon tappade en massa längder i starten senast och fick sedan forceras alldeles för tufft för att komma till ledningen. Med tanke på det tycker jag att hon var fullt godkänd. Hon har floppat i sina tre tidigare starter på gräset, men samtliga var över längre distans och nu har hon sett bättre ut än någonsin i grästräningen. Viktläget känns bra och vi tar det här som ett intressant test på underlaget. Om hon fungerar kan det bli vinst, säger Caroline Malmborg.

I maidenlöpningen tar du ut den tyske importen A Ragman. Säg något.

A Ragman är en riktigt stor häst - han har behövt tid på sig. Han gick väl okej i debuten utan att glänsa, men efter den starten är han kastrerad och det ingreppet har fallit väl ut. Han behöver komma igång och den här distansen är definitivt i kortaste laget så jag ligger lite lågt. På sin grundklass ska han dock kunna vara överlägsen - det vill jag säga, berättar Caroline Malmborg.

I det avslutande loppet (9) tar du ut High Max. Kommentar om denne?

High Max har skött sig helt okej i årets starter och den här gången sätter jag på sidoludd för första gången i karriären. Jag tycker att han står ganska billigt inne i handicappen och har väl visat åtminstone två, tre kilo mer än aktuellt formtal på gräset. Den här uppgiften ser full hanterbar ut, säger Caroline Malmborg.

Och så en sista fråga. Vem eller vilka är dina “fetaste” vinstchanser under dagen?

– Då säger jag antingen Beach Road One eller Sharp Eye, avslutar Caroline Malmborg.