Nyheter

Formkollen hos Susanne

Publicerad
Susanne Berneklint sadlar ut fyra hästar under morgondagens tävlingar på hemmabanan Jägersro och på papperet ser det ut att vara några "halvchanser". Vi tror dock hårt på debuterande Roycroft i V64-4. Vad tror Susanne?
– Han är bra och vi får kilon av favoriten.
jsbvubhtprpwqgsgthy
Plata O Plomo vs Duca di Como Foto: Stefan Olsson - Svensk Galopp

Vi tar det från början. 

I tävlingsdagens inledande lopp plockar du ut toppstammade Fancy Legend (e. Pastorius u. Funny Legend). Vi var besvikna på henne i debuten. Vad säger du?

Fancy Legend var bara orutinerad i första starten och det loppet är ju bara att glömma. Hon mår fint och tränar plusbetonat inför detta. Distansen är dock i kortaste laget, men hon måste ju lära sig så vi börjar här. Verkligen svårbedömt, men kapacitet finnes, säger Susanne Berneklint.

En kommentar om Plata O Plomo i V64-3?

Plata O Plomo fick en nyttig genomkörare inför detta senast och är framsatt med loppet i kroppen. Startspår och distans är såklart perfekta, men åt Duca di Como finns ju inge att göra. Jag hoppas att Plata O Plomo är tvåa till Cathrines häst, säger Susanne Berneklint.

Roycroft gör debut i V64-4. Säg något?

Roycroft var verkligen fin i kvalet där han gick i ledningen och svarade fint över upploppet. Han lärde sig massor på det och det här är en riktigt fin häst ska man veta. Det är ett tufft lopp, men vi börjar här då distansen är den rätta. Han är bra, men vi får kilon av favoriten Wolfof Vancouver. Det här kommer att bli en riktigt fin treåring, men visst tror jag på en gedigen insats även om det handlar om debut, säger Susanne Berneklint.

Tvåårige Klint blir stor favorit i lopp nio. Rätt?

Klint missgynnas något av dirttrackbanan - så är det. Jag var lite besviken på honom senast, men det skyller jag på täta starter med vidhängande resor. Han tränar väldigt bra inför detta och ska normalt sett ha mycket fin segerchans. Litet minus för att det tydligen ska regna och banan så blir blöt, avslutar Susanne Berneklint.