Nyheter

Formkollen hos Catharina Vång

Publicerad
Catharina Vång plockar ut fyra starthästar på Bro Park i morgon onsdag och som det ser ut kan det bli en seger eller två. Vi slog en signal till den i Bälinge baserade tränaren för att "reda ut begreppen""... Vad tror Catharina?
– Jag hoppas att turen vänder, är hennes första kommentar.
g6rdsspmjsznw2c12bi
Repris från segerloppet i februari? Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Jungle Dream står trevligt inne i V4-1. Vad tycker du?

Jungle Dream har haft en hel del otur och det har strulat massor, men formen är det inget fel på. Nu sätter jag på sidoludd igen vilket han svarar bra på. Hästen är startsnabb med rätt ryttare och det har jag den här gången - perfekt spår blev det ju också. Min häst står perfekt inne i loppet och jag måste tro på bra chans, säger Catharina Vång.

Malindi (V4-2) testar du på lång distans - kommentar?

Malindi får chansen på lång sträcka trots att pappan var en ren sprinter - kommer dock ihåg att Bearfoot som också var efter Verde Mar vann Oaks så helt iskallt ska det väl inte vara…? Formen är där den ska vara - raden är missvisande då hon inte har haft någon tur på länge. Hon står otroligt bra inne i loppet och om hon bara står distansen måste jag vara optimist, säger Catharina Vång.

I det femte loppet (V5-2) debuterar du den tvååriga valacken Almost Gone. Hur är det med honom inför debuten?

Almost Gone kvalade inte speciellt bra, men glöm det då hästen var alldeles för nervös och svettades upp. Han är fin ska man veta och dirttrack är hans melodi. Jag har en bra jockey, men startspåret kunde varit bättre. Formen är som den ska och det ska bli spännande att se honom i debuten, säger Catharina Vång.

Säg något om Ede´s Garrinchi i V5-2?

Ede´s Garrinchi gynnas kraftigt att gå tillbaka till dirttrackbanan och den korta distansen är okej. Han är stor som ett hus, men mår bra för dagen och trivs med ryttarinnan. Platschans, avslutar Catharina Vång.