Nyheter

Förluster för storfavoriterna

Publicerad
Det reds en förlöpning till Kentucky Derby i lördags, eller rättare, det reds två förlöpningar. Rebel Stakes hade delats i två avdelningar och Bob Baffert fick se båda sina favoriter falla tungt.
LongRangeTodd
Long Range Toddy jobbar inför Rebel Stakes

I den inledande avdelningen såg allt lysande ut för Improbable med Drayden Van Dyke i sadeln. Improbable spelades ner till 1,40 och var hyfsat snabb ut ur boxarna. In på upploppet begärde Van Dyke lite extra och i ett huj gick Improbable till ledning och från fältet. Då kommer dock Long Range Toddy som skjuten ur en kanon. Long Range Teddy hade varit med i startrusningen, men släppte täten tidigt och låg med invändigt innan han styrdes ut 400 kvar. Avslutningen var som sagt av bästa märke och tränare Steve Asmussen har en häst som lär kunna passera många över upploppet i Kentucky Derby. Jockeyn Jon Court måste ha en eloge för sin fantastiska styrning. Court är en veteran som blev känd för allmänheten i TV serien Jockeys. 

I andra avdelningen av Rebel Stakes var det dags för nästa lampa att falla. Game Winner spelades till 1,50, men lyckades aldrig ta sig förbi Omaha Beach som segrade under legenden Mike Smith. Game Winner var bara slagen med nos, men bumpade dessutom segraren som såg bättre ut hela vägen. Richard Mandella tränar Omaha Beach som, precis som Long Range Toddy, fick 450 000 dollar för sin seger.