Nyheter

Förfest på Klampenborg

Publicerad
Traditionsenligt tävlar Klampenborg dagen innan vår svenska derbydag och det blir kul att värma upp inför söndagen med att se en radda ”prepplopp” inför den danska derbydagen den 8 augusti. Vi får bland annat se två ”Derby Trials”. Det kommer också bli mycket intressant att se Klampenborg Classic med de två svenska stjärnorna Freestyler och Valence. Dagens andra lopp går inte heller av för hackor. Här får vi se publikfavoriten Fiftyshadesfreed, men motståndet kommer inte bjuda på någonting. Tävlingsdagen börjar klockan 17:00 och då startar också V4-spelet. V5:an drar i gång i lopp fem.
nidfqnqo8lzvasqljii
Valence och Nathalie Mortensen besöker Klampenborg för första gången. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Vi har tagit pulsen på ställföreträdande tränaren och jockeyn Nathalie Mortensen som sitter upp på sin egenägda häst Valence(8) i det sjunde loppet. 

Vad säger du om Valence chanser, Nathalie? 

Valence har ju högst formtal och det innebär också högst vikt i det här loppet. Normalt sett har 1600 meter varit maxdistansen för honom, men han vunnit över 1800 meter på Övrevoll.  Senast gjorde han det jättebra, med hög vikt. Allt är beroende av hur han fungerar på banan. Det är första gången han är på Klampenborg. 

Valence har faktiskt vunnit över 2000 meter också, men det var i Storbritannien innan han kom till Annette Stjernstrand. Sedan dess har han gått från 76 i formtal till….94! Det är vad vi kallar tränarprestation. 

Redaktionen tog också ”ett snack” med tränare Brian Wilson som startar tre hästar. 

Om vi börjar i kvällens andra lopp över 1200 meter, där din Saint George (7) bland annat ska ta sig an Sandtastic och Fiftyshadesfreed – vad kan du berätta för spelarna? 

–Saint George kan inte slå Sandtastic, men han är bland de tre bästa.

I det sjätte loppet startar du Arabian Queen (5). Vad tror du om möjligheterna? 

–Arabian Queen är mycket stabil och jag har en god chans med henne här

I det åttonde loppet tar du ut Worres Willy (9). Hur ser du på chansen för honom? 

–Worres Willy gör alltid bra lopp, men har gått upp en del i formtal. Vi har en lärling på ryggen som drar av fyra kilo så vi hoppas att det går bra, avslutar Brian Wilson.