Nyheter

Föredrar Lennart Reuterskiöld Jr svart kaffe eller varm choklad?

Publicerad
Ordstävet "fullt i ladorna" gäller definitivt om man ser till championtränare Lennart Reuterskiöld Jrs stallar på Jägersro.
– Jag har 35 egna boxar, 41 hästar på träningslistan per idag och ett par stycken på väg in. Det ser onekligen bra ut inför säsongen, berättar Junior.
Hot_Chocolate_373
Svar på frågan i rubriken. Varm choklad! Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Nio av dessa startar på Jägersros lunchtävlingar och det låter uppåt på flertalet av dessa.

Två hästar till start i V4-3. Vad har du att berätta?

Stormy Ocean var tvåa i det här loppet i fjol och känslan är att hon är i ungefär samma författning nu som då. Det är ett bra lopp, men hon mår bra och ska ses med chans, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Arctic Waltz då?

Arctic Waltz tränar mycket fint, men distansen är väl inget plus direkt så här ligger jag lite halvlågt, informerar Junior.

Två fyraåriga ston i V4-avsluningen. Hur är dagsstatusen på dessa?

Black Coffee vann Altamira på bra sätt, men sedan dess har det varit en massa problem med henne. Nu mår hon bra och man måste ju börja någonstans. Diistansen är nog i kortaste laget så vi får se hur det går, berättar Lennart.

Hot Chocolate gynnas av distansen och hon är nog den bättre av mina två, i alla fall i dagsläget. Startspåret är inget större bekymmer och jag hoppas hon kommer fungera med lärlingen i sadeln. Det borde väl vara hygglig vinstchans, informerar Lennart Reuterskiöld Jr.

Två treåringar i maidenlöpningen över kort distans. Hur ser det ut?

Dane Bell kan mer än hittills visat, men det är en liten typ som nog får inrikta sig på att få pengar, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Camaluna köpte jag tre veckor efter Doncasters Breeze Up auktion. Hon debuterade på bra sätt och är nu åtgärdad efter skada. Camaluna tränar bra och det hät känns som ett bra lopp att göra årsdebut i, informerar Junior.

Och så har du tre stycken till start i maidenlöpningen över 1730 meter. Kommentar?

Harry kommer från en något “nervig familj”. Han mår fint, är helt okej i ordning inför detta, men han måste fokusera mera. Blinkers på den här gången och så får vi se hur det fungerar, berättar Lennart Reuterskiöld Jr.

Mrs Iconapop är en fin typ som jag tror kommer gå långt. Vi börjar här så får den visa vad den kan, säger Lennart Reuterskiöld Jr.

Oyster Six är en fin typ av häst som skött vinterträningen på bra sätt. Jag var nöjd med honom i debuten och han gynnas av den längre distansen. Oyster Six borde räcka en bit, avslutar Lennart Reuterskiöld Jr.