Nyheter

För alla dom som vill vara ensamma

Publicerad
Att vara ensam är nästan aldrig särskilt bra. Att vara ensam på GS75 är dock ett undantag. Här får du en jättebonus om du bara lyckas med konststycket att vara själv med sju rätt.
Plata_O_Plomo_53
I verkligheten skiljer det inte mycket mellan Red Hot Chili och Plata O Plomo. En av hästarna är helt bortglömd idag. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Det är inte alldeles enkelt att vara ensam med sju rätt. Särskilt inte om du läser Galopptips.se och följer de bästa råden. Med det sagt. Spelteoretiskt finns det alltid ett bra sätt att konstruera systemet för att vara själv kvar till slut.

Låt oss börja med det uppenbara. Säg att supermegalampan Square de Luynes förlorar och du har streck för segraren, mest troligt Crowned Eagle om lampan faller. Då ligger du bra till för att vara själv. Men hur trist är det inte att gardera upp dagens megafavorit och ändå falla? Givet att allt inte står bra till med Square de Luynes bör du definitivt ha med hästar som Gold Tyranny, Master Bloom, Giuseppe Piazzi, King David och kanske några fler ändå. Sanningen är förstås att du får "rens" så fort Square de Luynes förlorar och efter det är det en avtagande nytta på garderingarna. 

Även Appelina ser ut att bli megafavorit. Visst är hon bra, men hon är ingen undantagshäst som slår motståndet varje dag i veckan. Engländarna lär vara i fin form när de kommer och Seaside Song vet vi inte är långt ifrån Appelina och helt klart vårt bästa motbud. 

Svealand har 15 tvååringar i boxarna och här lär många strecka på. Har du en luring är det smart att spika den. Man kan också jobba med korrelation. Givet att du streckade Seaside Song är du nästan tvungen att strecka Cathrine Erichsens Duca di Como och varför inte Debbie Dawn i Svealand. 

Det är alltså två megafavoriter modell Järvsöfax vi har den här omgången. Här gäller det att förstå att de är de mest troliga segrarna, men att ingen av dem är en mordvinnare. Även om de är så bra att de segrar tre gånger av fyra blir det bara seger för båda 56 procent av alla tävlingsdagar (0,75x0,75).

Det fina i kråksången är förstås att det kan bli bra betalt trots att de två storfavoriterna är först över mållinjen. Händer det måste man förstås fiska bland de minst betrodda i övriga löpningar. Red Hot Chili (GS75-1), Old News (GS75-2), Magic Johnston (GS75-4) Corinthia Knight (GS75-5) och Carry On Derryck (GS75-7) är alla streckade på endast en handfull av värdet på de inlämnade systemen och en självklarhet att strecka. Tyvärr blir det hyfsat dyrt att strecka alla i fem avdelningar och du får inte ens lämna in en kupong på 210 600 kronor, maxinsatsen är 99 999 kronor!