Nyheter

Fölsto såldes för över 30 miljoner kronor

Det är auktion på Keeneland igen och toppstoet Take Charge Brandi såldes för hela 3,2 miljoner dollar. I vår väntar hon ett föl efter Triple Crown segraren Justify.
Take_Charge_Brandi_at_2019_November_Sale
Take Charge Brandi såldes för över 30 miljoner SEK Foto: Keenland Sales

Galopptips har tidigare rapporterat om det goda auktionsklimatet i fullblodsvärlden. Nu fortsätter rekorden att hagla och totalt gick över 14 hästar för över en miljon dollar när Keenelands Breeding Stock Sale inleddes på torsdagen.

Take Charge Brandi (e.Giant's Causeway) såldes alltså för 3,2 miljoner dollar i föl till Justify (e.Scat Daddy) och blir kvar i USA. Annars var det mycket Japan på auktionen och till exempel Eskimo Kisses (e.To Honor And Serve) såldes i föl till Curlin (e.) för 2,3 miljoner dollar till Japan. Curlin är mycket populär i Japan och Eskimo Kisses är själv en Grade 1 segrare. 

Take Charge Brandi är ett halvsyskon till Omaha Beach och stolinjen är en av USAs främsta. Take Charge Brandi var champion som tvååring. Modern Charming (e.Seeking The Gold) såldes själv för exakt 3,2 miljoner dollar som åring. Mormor Take Charge Lady (e.Dehere) segrade i Spinster Stakes (Gr.1) både som tre- och fyraåring och såldes i föl till Seeking The Gold för 4,2 miljoner dollar. Take Charge Lady lämnade sedan både Will Take Charge (e.) och Take Charge Indy (e.A P Indy). Take Charge Indy segrade i Grade 1 och är avelshingst medan Will Take Charge (Unbridleds Song) var champion som treåring efter segrar i Travers Stakes och Clark Handicap och är även han avelshingst. 

På auktionen såldes även Take Charge Brandis föl efter Tapit. Där stannade budgivningen på 600 000 dollar.