Nyheter

Flest, men inte bäst?

Publicerad
Patrick Wahl sadlar ut sex av femton startande hästar i det värdefulla Auktionsloppet i morgon söndag. Vad tror han då om chanserna?
– Det handlar inte om att ha flest hästar - det handlar om att ha dom bästa, kommenterar Patrick Wahl med ett skratt.
xsg5wdbmvh9ihgwa29x
Vi tror mest på Smooth Operator (röd dress) Foto: Elina Björklund - Svensk Galopp

Innan vi tar oss an “flocken” i Auktionsloppet kräver vi en kommentar om Miss Donalita som gör en intressant start i Vinterfavoriternas Pris (V64-3).

Miss Donalita har gjort allt rätt så här långt, men är inte vässad till 100 procent. Jag tror hon klarar distansen, men det är ett riktigt tufft lopp så jag tror på max en platschans, kommenterar Patrick Wahl.

Och så till dina sex individer i Auktionsloppet. Ta dem i tur och ordning?

Rough Boy var jag nöjd med i debuten och han är framsatt till den här starten. Drog ett bra startspår och har en kompetent jockey i sadeln. Han tjänar fina pengar, säger Patrick Wahl.

Strawberry visade bra moral i sin debut och jag var helnöjd. Allt är bra efteråt och det blir självfallet fasta blinkers på som senast. I första hand är jag nöjd med pengar, kommenterar Patrick Wahl.

Smooth Operator är en häst jag verkligen gillar. Hon är jämn och säker - skulle dessutom vara gynnad av en mjukare bana. Distansen passar perfekt och hon är en av de som kan vinna loppet, berättar Patrick Wahl.

April Song löpte väldigt grön i debuten så den här gången skärper jag upp henne med sidoludd. Jag är nöjd med jockeybokningen och hon är framsatt till den här starten. Jag hoppas att hon fungerar och tjänar fina pengar, säger Patrick Wahl.

Uppuppandaway är väldigt upp och ned i sina prestationer och hon drog dessutom ett dåligt startspår, informerar Patrick Wahl.

Credit Card är jag nöjd med i träningen inför detta och den här gången testar vi med sidoludd. Mjuk bana är bara ett plus, men startspåret drar ned förväntningarna, kommenterar Patrick Wahl.

I Ormus Häcklöpning (lopp 9) står väl Mr Suarez fint till?

Mr Suarez hoppar bra och är kraftigt på “g” för dagen. Han är gynnad av den extra långa distansen och han kan vinna loppet, avslutar Patrick Wahl.