Nyheter

Flera skandinaviska intressen på Meydan

Publicerad
Den mäktiga banan Meydan i Dubai arrangerar sin sjunde dag under "karnevalen" och glädjande nog kommer fyra skandinaviska hästar till start i dag. ATG sänder, har svensk kommentator och ordnar med spel. Det är sju lopp på programmet, varav tre stycken håller Grupp 3-status och det inledande loppet för de arabiska fullbloden är ett Grupp 2-lopp. V4-spelet var så svårt förra veckan att det blev utdelning på tre rätt.
ns9jwcacbhco4apxdeo
Lord Glitters var en profil på banan och här vann han förra året den 11 februari. I dag har han fått ett lopp uppkallat efter sig. Foto: Dubai Racing Club

ATG har lagt upp alla startlistor som är öppna för spel. Man kan också hitta också startlistorna här och det är en god rekommendation att du som ska spela har bägge startlistorna uppe då den viktiga startboxlottningen samt OR-talet redovisas på den senare. Som vanligt ska man tänka på att startnumret inte är detsamma som startboxordningen på Meydan. Startboxen som gäller för respektive häst är numret i parentesen som hittas efter startnumret. OR står för “Official Rating” och är respektive hästs handicaptal (som alltså inte är detsamma som det skandinaviska talet). Förutom V4-spelet kan du spela vinnare, plats och komb i alla sju lopp. V4-spelet börjar denna dag i det fjärde loppet klockan 16:45. 

Gräsbanan är god och DT-banan är snabb också denna dag, som så ofta. 

Innan V4-spelet startar så får vi i det inledande loppet se Mazrat Al Ruwayah (Gr2PA), en oviss uppgörelse över 1600 meter DT. Vi törs inte ens gissa vem som vinner det loppet egentligen, men det ser ganska bra ut för 12 Yas Xmnsor som har dragit startbox tre (3) och med tanke på det kan han vara ett bra spel. I lopp två kommer 1 Could Be King ut från Niels Petersens stall i en handicap över 1200 meter gräs. Det är årsdebut, men han kan inte avfärdas helt här även om han inte tillhör favoritskaran. Det tredje loppet är UAE Oaks (Gr. 3) över 1900 meter DT. Vi gillar 5 Mimi Kakushi skarpt och hon har dragit startbox två (2). Utmanas av årsdebuterande 1 Ami Please. Båda ska visa att de klarar distansen, men det bör de göra. Vi hyser åtminstone ingen tvekan om att den förstnämnde gör det. 

V4-1 är en handicap döp efter kämpen Lord Glitters över 1600 meter på gräset. Här kommer 2 King David ut och han gör ju alltid vad han kan. Vi blir faktiskt inte helt överraskande om han är med bland de fem här, trots att han bär 62 kilo på ryggen. Att begära vinst är inte rättvist, men streckar ni många så kan han vara värd ett streck. Att hitta en spik i ett handicaplopp som sitter ger många fördelar mot spelarkollektivet och vi bankar in den direkt på 6 New Kingdom med William Buick (Appleby tränar). Han bör gynnas av att gå upp i distans och har årsdebuten avklarad på Meydan (trea över 1400 meter). Ett byte av huvudlag ser vi också som ett plus. Garderar man kommer det krävas en del streck. Värst emot? 1 Fastnet Crown och 13 Tranquil Night, trots dåliga startspår. 

V4-2 är Nad Al Sheba Trophy (Gr. 3) över 2810 meter gräs. Långa lopp är kul och det här är streckkrävande om nu inte 10 Siskany (Buick / Appleby) bara vinner i årsdebuten? Ta med 13 Ardakan, 8 Kimari, 7 Global Heat, 1 Al Nayyir och 2 Away He Goes i den ordningen. Niels Petersen tar här ut 12 White Heart som får bekänna färg. 

Den tredje avdelningen är Dubai Millennium stakes (Gr. 3) över 2000 meter på gräset. 3 Good Fortune kommer ut från tränare Sören Jensen och frågan är om han kan upprepa succén från förra gången? Ja, osvuret är bäst, men det är mycket hårt att begära seger av honom. Vi låser på 1 Nations Pride och 9 Ottoman Fleet

I V4-4 stöter vi på en handicap över 1400 meter DT och nu har vi sparat streck så det det räcker en bit. Vi tycker loppet känns som en mardröm för en spelare och helmålar. 1 Ever Given har väl bäst chans om man ska säga någon. Vi gillar 10 Western Symphony mycket och det blir omgångens luring, men som skrivet, ta med alla. 

Spiken sitter på 6 New Kingdom i avdelning ett och luringen är 10 Western Symphony i V4-4. Lycka till! 

Svensk Galopp ger också en matnyttig guide till hela ”karnevalen” så att du inte missar något.