Nyheter

Fler tränarintervjuer inför V64 Övrevoll

Publicerad
Galopptips har ringt och talat med Susanne Sivrup Rosenqvist och Tobias Hellgren om hur de ser på sina starthästars möjligheter på V64 på söndag.
Houston_Heat_153
Houston Heat borde vinna tycker Tobias Hellgren Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

Susanne Sivrup Rosenqvist har två hästar till start på V64 och kommenterar deras chanser så här:

-Rue D'argent (V64-2) kommer ut på en bättre distans den här gången. Han behöver fäste. I senaste starten så rusade han  och då blev det för långt för honom.  Han trivs bättre på gräs än dirt. Han är som en katapult ut och kommer att gå mot front, sedan får vi se hur långt det håller. Förhoppningsvis blir det lite pengar med hem.

-Sir Walter (V64-5) gick väldigt bra på 1600 meter näst senast. I förra starten var banan alldeles för lös han fick inget fäste. Vi hoppas på en mer passande bana den här gången. Han gör alltid det han kan. Resultatet är lite beroende av hur loppet blir rids. Ryttaren känner honom väl i alla fall.

Tobias Hellgren låter mycket optimistisk när Galopptips talar med honom om hans två starthästar på V64.

-Houston Heat (V64-2) borde faktiskt vinna det här. Han har hög vikt, men var trots allt tvåa i en guldhandicap i senaste starten. I den här amatörlöpningen springer de inte lika fort som i guldhandicapen så han kommer att sitta bättre med i fältet. Han har hög vikt men möter långsammare hästar. Han var tunt jobbad inför starten på Jägersro och hade gått framåt till förra starten. Han ska ut i en Guldhandicap den 1 december och då banan har varit fin på Övrevoll har vi valt att åka upp och starta honom här. Förhoppningsvis kan det bli ett bra betalt träningsjobb.

-Buy And Sell (V64-6) känns väldigt fin och borde kunna göra ett bra lopp. Han vann bekvämt i Tyskland var kanske lite sämre motstånd. Han förlorade senast mot hope And Glory och jag har inga ursäkter för det. Möter i stort sett samma hästar Spåret är ok och jag tycker att han ska vara med. Han kan vinna.