Nyheter

Flemming Velin tränade Christmas med Jacob Johansen infriade förväntningarna

Publicerad
Christmas som var dagens största favorit såg ut att ha en bra uppgift. Tränare Flemming Velin var lite osäker innan loppet då Christmas varit drabbad av lite hosta efter senaste vinsten och blivit behandlad. Christmas levererade trots det och vann överlägset.
derby_527
Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Christmas (e. Galileo) vann mycket enkelt och blir intressant att följa framöver.

-Efter senaste starten så hostade han så han fick behandlas. Vi kunde jobba honom , men så klart inte på samma sätt som vi hade tänkt oss. Tanken var att han skulle startat i ett stort lopp i Tyskland men eftersom jag inte tyckte att uppladdningen varit 100 procent stod jag över den starten. Jag tror han är bättre på upp emot 1800 meter och det finns några spännande lopp på Bro Park framöver, Nickes Minneslöpning och Swedish Open Mile. Nu får jag hem och fundera på om det blir Stockholms Stora Pris eller om jag ska efteranmäla honom till Pokalløb sa en märkbart nöjd Flemming Velin efter segern.

Københavns Stora Handicap blev en stor succe för Bettina Andersen som tränade både ettan och tvåan i mål. Mylegend (e. Binary File) med Carlos Lopez avslutade bäst av alla och vann före stallkamraten Sandtastic (e. Footstepsinthesand) med Oliver Wilson.

-Mylegend är fantastisk och gör alltid allt vad hon kan i loppen. Sandtastic reds avvaktande då vi var osäkra på om han klarade distansen berättade Bettina Andersen.

Bolette Rosenlund meddelade till Galopptips att hon trodde på bra chans med Aristoteles (e. Juniper Tree) och så rätt hon hade. Aristoteles med Nicolaj Stott i sadeln drog verkligen nytta av Klampenborg långa upplopp och hann fram kort innan mål. 

-Nu blir det starter på Klampenborg och på längre distanser. Aristoteles blir bättre ju längre distans det är, nu siktar vi på Danskt Derby sa en nöjd Bolette Rosenlund i vinnarcirkeln.

I övrigt noterades att Hans-Inge Larsen tränade Mr Oban (e. Lilbourne Lad) med  Elione Chavez på ryggen tog revansch för senast och vann i en tät upploppsstrid. Två svenska amatörtränare höll sig väl framme. Roger Hansson årsdebuterade Althon(e. Dansili) som hade Jacob Johansen i byglarna, segern blev enkel. Anne-Catherine Svedberg-Karlsson tränade  Hongkong Paradigm (e. Pistachio) fick ridande Annie Nilsson-Lindahl rejäl fart på över upploppet och de gick ifrån till en mycket säker seger sista biten.