Nyheter

Flemming Poulsen om sina starthästar i helgen

På lördagen startar Flemming Poulsen två hästar på Århus och på söndagen har han en startande på Jägersro. Galopptips ringde upp Poulsen och hörde om han kunde bjuda på en vinnare till lördagen.
Storm_0138
Flemming Poulsen är orolig för den höga vikten på Garcon i Århus Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp

Flower Spring (e. Flower Alley) har varit ute i supersprints och sprinterlopp på slutet i den andra avdelningen på V5 provar han 1550 meter vad tror du om möjligheterna?

-Han är svårvärderad. Han känns fin i träningen och brukar fungera väldigt bra på hösten. Nu kan det vara att distansen är i längsta laget.

Du har en mycket intressant startande i Garcon (e. Appel Au Maitre) som går ut i den sista V5 avdelningen på pappret ser det ut som en bra möjlighet, kan det vara en vinnare?

-Han är i bra form och ser fin ut. jag är inte så säker på att han kan vinna. Han har hög vikt och det kan bli besvärligt på den blöta banan som det kommer att vara. Garcon fungerar bra på det mjukare underlaget, men att bära 64 kilo då kan bli svårt. Normalt sett så ska han ha en bra chans. 

På söndag sadlar du ut Red Cheek Fox (e. Hallucinate) i Janos Tandaris Minne.

-Jag har varit besviken på henne. I hennes första start så blev hon fyra och sprang bara och tittade, hon var väldigt grön. i de senaste starterna på Jägersro har hon bara stannat på bortre långsidan, hon har inte varit trött alls efter loppen. Vi har tyvärr inte kommit på varför det blir så med henne och härstamningsmässigt så ska hon fungera bra på Jägersro. Hon arbetar väldigt bra på gräset och fungerar hon så är hon på pengar avslutar Flemming Poulsen