Nyheter

Fjärde årssegern för The Gurka

Publicerad
Julian McLaren tränade The Gurka ägd av McLaren racing Stables AB tog årets fjärde seger i dagens Guldhandicap på Bro Park med 60 000 kronor till vinnaren.
The_Gurka_719
The Gurka tog sin fjärde årsseger på onsdagslunchen Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp

The Gurka (e. Swing That Cat) med Malin Holmberg på ryggen placerades som femma i loppet. In i sista sväng började The Gurka att avancera framåt. Över upploppet så kämpade The Gurka och Malin Holmberg ner Dapple med Fanny Olsson in mot mål. De kunde också försvara sig mot en väldigt bra avslutande Alchemist sista biten.

-Jag upplevde tidigt i loppet att jag hade väldigt mycket häst under mig. I svängen så kändes det som att det var Dapple emot, de andra skulle inte kunna komma bakifrån och slå honom. Han ger alltid allt vad han kan och lite till, sa Malin Holmberg efter loppet.

Tränare Julian McLaren som vinner ungefär vart femte lopp och ser ut att gå mot sin bästa säsong så här långt som tränare var nöjd med insatsen.

-Gurkan är matnyttig, han gör väldigt fina lopp på dirt. Det är en väldigt speciell och lite ovanlig häst som gillar att träna en gång i veckan, ibland kan det bli två beroende på hur tävlingsschemat ser ut. I övrigt går han i skrittmaskinen eller hagen. Nu närmast är planen en bronshandicap, ett Sunday Special lopp som rids nästa vecka. Så jag hoppas att han inte höjs för mycket i handicap efter den här insatsen, meddelade McLaren efter segern med The Gurka.