Nyheter

Firma Fitzsimons / Holmberg fixade ytterligare en klassisk seger

Publicerad
Det var bara några veckor sedan som tränare Paul Fitzsimons och jockeyn Malin Holmberg hemförde Mowerina, Danskt 1000 Guineas, på Klampenborg. Idag ställdes stoet Tassmania mot killarna i 2000 Guineas, men det ställde inte till det ett dugg - för när krutröken hade skingrats stod Tassmania där i vinnarcirkeln igen.
malin_holmber
Malin Holmberg vann 2000 Guineas Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Det var en rivig upplaga av Danskt 2000 Guineas vi fick se på Klampenborg den är dagen. Malin Holmberg prickade starten perfekt och fick sedan en invändig resa ombord Tassmania (e. Sir Percy) - detta i rygg på Ready Teddy (e. Maxios). In på upploppet blev det “öppna gatan” för Malin och Tassmania som tackade för detta med att sticka ifrån och sedan vinna med en dryg längd före Jessica Longs Ready Teddy.

Tassmania var ändå mer taggad i dag och det blev lätt till slut. Det här med att vinna klassiska lopp känner jag gärna kan få bli en vana… Vi kom iväg fint och fick en perfekt resa. Sedan satt jag bara still så länge det gick och hon svarade direkt. Det är svårt att jämföra de här två segerloppen, men kanske att segern i Mowerina sticker ut? Det var ju mer chockartat - idag visste jag ju mer om hästen. I mina ögon var Mowerina ett tuffare lopp än dagens, kommenterar en sprudlade glad segerjockey.

Vad säger Paul Fitzsimons om framtiden?

– Han var nöjd, men som jag förstod det var det ingenting helt bestämt. Jag är bara så glad och tacksam att jag fick chansen på Tassmania i Mowerina och sedan fick sitta kvar på hästen till det här loppet. Det känns otroligt skönt att kunna känna det stödet, avslutar Malin Holmberg.